Музеи, галерии и библиотеки се готвят за протест. Причината е

...
Музеи, галерии и библиотеки се готвят за протест. Причината е
Коментари Харесай

Музеи, галерии и библиотеки се готвят за протест


Музеи, галерии и библиотеки се готвят за митинг. Причината е проектобюджетът за 2022 година, който планува нищожно, съгласно тях нарастване на парите им.

От няколко дни работещите в Природонаучния музей в Пловдив са с протестни лентички. Управата се тормози, че ще загуби фрагментите си, защото с плануваното увелчиние на бюджета едвам с 5% значи, че заплатата им могат да се вдигнат с не повече от 18 лв., което за работещите тук е обидно.

Кристиян Владов работи в Природонаучния музей от девет години. Получава чисто 850 лева и споделя, че го задържа само любовта към специалността.
„ Всеки младеж желае да взима подобаващи приходи и да може да устоя семейство и да има естествен стандарт на живот “, разяснява Владов.

От 17 души на щат в музея двама към този момент са изявили предпочитание да изоставен.

Разходите, изключително за ток, на музеите са се нараснали неведнъж, а приходите са намалели поради Коронавирус рестриктивните мерки.

Според ръководещите парите за музеите, галериите и библиотеките ще бъдат увеличени с 12 млн. лева Финалното решение ще стане ясно с окончателното приемане на бюджета за 2022 година

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР