Mutua Madrid Open, втори кръгСтефанос Циципас – Люка Пуй 6-3,

...
Mutua Madrid Open, втори кръгСтефанос Циципас – Люка Пуй 6-3,
Коментари Харесай

Циципас е следващият опонент на Григор Димитров


Mutua Madrid Open, втори кръг

Стефанос Циципас – Люка Пуй 6-3, 6-4

Стефанос Циципас ще се изправи против Григор Димитров на осминафинала на Мастърс шампионата в Мадрид. Световният №5 стигна до тази фаза откакто стартира присъединяване си с двусетов триумф над международния №174 Люка Пуй.

Циципас записа повече асове (7-2), като също по този начин завоюва изумителните 94% от точките си на първи сервис (31/33). Гръцкият тенисист осъществя три от осемте си брейкпойнта (38%), до момента в който Пуй оползотвори единствения късмет за пробив, който се откри пред него.

Напълно предстоящо, мачът стартира по-добре за Циципас, който съумя да пробие пръв и да поведе с 3-1. Пуй също осъществя брейк и редуцира пасива си, само че незабавно по-късно първенецът от Монте Карло си върна самодейността, като пласира няколко ефектни уинъра и загуби единствено една точка в идващите два гейма, увеличавайки преднината си на 5-2. Пуй прекъсна серията му, само че не за дълго, защото четвъртият подложен още веднъж завоюва безапелационно подаването си и надви с 6-3 в откриващия сет.

Втората част стартира по подобен метод, като Циципас още веднъж натрупа задатък от 3-1. Гръцкият тенисист можеше да направи преднината си още по-сериозна, само че в петия гейм пропусна три следващи брейкпойнта и Пуй понижи резултата. Това обаче не тормози Циципас, който продължи да владее самодейността и не разреши на французина да стигне до нито един късмет за пробив до края на мача, печелейки с 6-3, 6-4 по-късно повече от час игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР