Mutua Madrid Open, втори кръгГригор Димитров – Диего Шварцман 6-0,

...
Mutua Madrid Open, втори кръгГригор Димитров – Диего Шварцман 6-0,
Коментари Харесай

Димитров разгроми Шварцман за петия си осминафинал в Мадрид


Mutua Madrid Open, втори кръг

Григор Димитров – Диего Шварцман 6-0, 6-3

Григор Димитров продължи положителното си показване от началото на сезона на клей с победа над Диего Шварцман във втори кръг на Мастърса в Мадрид. По този метод българинът се подреди измежду най-хубавите 16 в конкуренцията за пети път в кариерата си, като в това време записа трети следващ триумф над първата ракета на Аржентина.

В идната фаза може да забележим нов конфликт сред Димитров и Стефанос Циципас. Това ще се случи в случай че международният №5 отстрани Люка Пуй.

Шварцман завоюва жребия и избра да сервира пръв, само че позволи две двойни неточности в откирващия гейм. Това оказа помощ на Димитров да стигне до късмет за ранен пробив, който бе оползотворен след безмилостен форхенд. Българинът затвърди брейка и удвои преднината си в сета, като приключи втория гейм с елегантен бекхенд по правата, последван от ас.

В третия гейм Шварцман стартира да се стерми към по-дълги разигравания, само че Димитров се приспособява към това и стигна до опция за втори пореден пробив след нова двойна неточност на аржентинеца. Първата ни ракета не пропусна разкрилия се пред него късмет и се отдръпна със стабилен задатък от 3-0 при първата отмора в сета.

При подновяването на играта статуквото се резервира и Димитров организира няколко доста добре построени офанзиви, с помощта на което завоюва и втория си сервис гейм и продължи да усилва преднината си. Шварцман опита да играе по-агресивно с по-чести излизания на мрежата, само че попадна в клопката на първата ни ракета и стана жертва на минаващите му удари. Българинът осъществя нов пробив и поведе с 5-0, а след края на гейма неговият конкурент изпусна нервите си и получи предизвестие от рефера.

Сервисите на Димитров не оставяха никакви шансове на Шварцман, като след един от тях аржентинецът се обърна към бокса си с думата „Impossible“(„Невъзможно“). В последното разиграване първата ни ракета пласира доста прецизна къса топка, която направи неговия конкурент беззащитен и по този метод завоюва откриващия сет с 6-0 единствено за 25 минути.

В началото на втората част Шварцман прекъсна серията на международния №20 и откри актива си в мача, след което стигна до брейкпойнт, който бе избавен от Димитров с чудесно воле на мрежата. Българинът още веднъж не позволи сервисът му да бъде продънен и възвърне равенството. Началният удар на Шварцман още веднъж стартира да го предава и след нова двойна неточност от негова страна Димитров стигна до три следващи брейкпойнта. Първият бе пропуснат след несполучлива къса топка, само че при идната си опция българинът не позволи неточност и реализира поврат за 2-1.

В четвъртият гейм българинът сподели, че също може да разчита на сервиса си във значими моменти. При 30-30 Димитров пласира ас, последван от ретур в навън на Шварцман. Първата ни ракета имаше късмет съвсем да убие интригата в мача, само че в петия гейм пропусна два следващи брейкбола и Шварцман понижи резултата на 3-2.

Първата ни ракета възвърне разликата от два гейма с няколко доста положителни излизания при мрежата. Шварцман обаче усъвършенства доста сервиса и бекхенда си и още веднъж не разреши на Димитров да се откъсне в резултата, редуцирайки пасива си на 4-3.

След почивката българинът сподели известни съмнения, допускайки две неточности при 40-30, само че по-късно пласира доста добре обмислен форхенд и остана безукорен на сервис, доближавайки се на гейм от успеха. Димитров завърши мача по допустимо най-хубавия метод – с пробив на нула, пристигнал след поредна неточност на Шварцман, и по този метод победи изрично с 6-0, 6-3 след едвам 70 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР