Mutua Madrid Open, втори кръгАндрей Рубльов – Стан Вавринка 7-5,

...
Mutua Madrid Open, втори кръгАндрей Рубльов – Стан Вавринка 7-5,
Коментари Харесай

Рубльов се справи с Вавринка


Mutua Madrid Open, втори кръг
Андрей Рубльов – Стан Вавринка 7-5, 6-4


Андрей Рубльов продължава впечатляващото си показване в сезона на клей след триумф със 7-5, 6-4 над Стан Вавринка в мач от втория кръг на Мастърс шампионата в Мадрид.

Поставеният под №5, който по-рано през месеца в Монте Карло доближи до дебютната си купа на равнище Мастърс 1000, към този момент има 9 победи и единствено едно проваляне на алено през 2023-а. Загубата пристигна от Душан Лайович във финала в Баня Лука.

На „ Маноло Сантана “ Рубльов игра с нормалната мощност от дъното на корта, която му разреши да диктува темпото против финалиста в испанската столица от преди 9 години.

Руснакът реализира решителния пробив в първия сет в 11-ия гейм, а във втората част обърна от 0-2, с цел да стигне до втора победа от четири мача против швейцареца.

„ Щастлив съм, че съм в идващия кръг. Когато видях жребия, си помислих, че е необикновено да бъда пети подложен и да играя с Вавринка в откриващия мач. Когато бях №40 в света, от време на време имах по-лесен чоп. Мислех си, че може би ще се прибера вкъщи рано. В последната ни среща той ме победи, тъй че трябваше да се съсредоточвам и да видя какво ще се случи. Днес съумях да победя и се усещам ужасно “ – проучва Рубльов.

За него следва мач с Йошихито Нишиока, който в профил Алекс Молчан след 5-7, 6-4, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР