Mutua Madrid Open, трети кръгАрина Сабаленка – Камила Осорио 6-4,

...
Mutua Madrid Open, трети кръгАрина Сабаленка – Камила Осорио 6-4,
Коментари Харесай

Сабаленка бе затруднена, но преодоля световната №115


Mutua Madrid Open, трети кръг

Арина Сабаленка – Камила Осорио 6-4, 7-5

Арина Сабаленка записа нова победа на WTA 1000 шампионата в Мадрид, надделявайки над 115-ата в ранглистата Камила Осорио. Макар да бе корав любимец преди началото на дуела, втората сложена сподели съмнения и изпадна в сложна обстановка, откакто пропиля задатък от 4-1 във втория сет. Осорио заслужава овации за представянето си, защото на няколко пъти имаше потребност от здравна помощ, само че все пак затрудни съществено една от фаворитките за купата.

На осминафинала международната №2 ще се изправи против Мира Андреева или Магда Линет.

Сабаленка бе по-ефективна на начален удар, като пласира повече асове (4-0) и позволи по-малко двойни неточности (3-6). Беларускинята завоюва 61% от точките си на първи сервис (25/41) и осъществя пет от 12-те си шанса за пробив (42%), до момента в който Осорио оползотвори три от своите четири брейкпойнта (75%).

Мачът стартира чудесно за Сабаленка, която проби още в самото начало, а след това натрупа преднина от 3-1. Шампионката в шампионата за 2021 година имаше още две благоприятни условия да запише нов пробив, само че Осорио съумя да откри излаз от сложната обстановка.

Това се оказа началото на мощна серия за колумбийката, която върна брейка и реализира цялостен поврат, преди Сабаленка да възвърне равенството при 4-4. Втората сложена още веднъж откри правилния темп и си върна водачеството след пробив на 15.

Ретур в навън на Осорио даде сетбол на Сабаленка, който обаче бе пропуснат след форхенд в мрежата. Веднага по-късно обаче беларускинята стигна до нова опция след безмилостен бекхенд уинър от главната линия. Този път нейната съперничка не съумя да избегне заплахата и изпрати топката надалеч в навън при офанзива с форхенд, като по този метод Сабаленка завоюва сета с 6-4.

Във втория сет шампионката от Australian Open продължи да играе доста нападателно, до момента в който придвижването на Осорио по корта бе очевидно затруднено. Сабаленка осъществя два следващи пробива и поведе с 4-1, след което колумбийската тенисистка изиска здравно спиране поради болежка в лявото бедро.

След подновяването на играта обстановката бе на път да стане безнадеждна за Осорио, само че международната №115 реализира поврат от 30-0 и върна един от пробивите след нова непредизвикана неточност на Сабаленка. Беларускинята стигна до късмет за пробив, който обаче пропусна откакто подходи прекомерно нападателно на ретур и изпрати топката в мрежата. Това оказа помощ на Осорио да затвърди брейка си и да понижи резултата на 4-3.

В почивката след седмия гейм колумбийката още веднъж изиска здравна помощ и бедрото ѝ бе превързано. Осорио бе доста покрай равнене на резултата, откакто бекхенд в навън на Сабаленка ѝ даде точка за пробив. Световната №115 обаче не откри рамките на корта при ретура си и в последна сметка нейната съперничка се приближи на гейм от успеха, правейки резултата 5-3 в своя изгода.

Осорио обаче бе решена да се бори до дъно и редуцира пасива си, а след това стигна до точка за пробив след нова неточност на Сабаленка. В последвалото разиграване международната №2 още веднъж загуби хладнокръвие и изпрати топката надалеч в навън при привидно елементарен форхенд от вътрешността на корта, като по този метод нейната съперничка проби за 5-5.

Беларускинята обаче си върна водачеството с пробив на 15, станал факт след форхенд уинър по диагонала. Този път Сабаленка не пропусна шанса да сервира за успеха и завърши мача с гейм на нула за крайното 6-4, 7-5 по-късно под 2 часа игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Елиз Мертенс – Юле Ниймайер 6-3, 6-3

Ирина Бегу – Шелби Роджърс 7-5, 6-2

Людмила Самсонова – Йелена Остапенко 6-2, 6-0

Арина Сабаленка – Камила Осорио 6-4, 7-5
Tenniskafe.com · Търпелив като магаре
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР