Mutua Madrid Open, полуфиналДжесика Пегула – Жил Тайхман 6-3, 6-4Поставената

...
Mutua Madrid Open, полуфиналДжесика Пегула – Жил Тайхман 6-3, 6-4Поставената
Коментари Харесай

Пегула е на първия си WTA 1000 финал


Mutua Madrid Open, полуфинал
Джесика Пегула – Жил Тайхман 6-3, 6-4


Поставената под №12 Джесика Пегула доближи до най-големия край в своята кариера. Американката победи с 6-3, 6-4 Жил Тайхман от Швейцария в късния петъчен полуфинал, с цел да доближи до мача за трофея в Мадрид.

Двубоят продължи час и 21 минути, в които Пегула се оправи с лекост със международната №35 в първия конфликт посред им. За нея това ще е общо четвърти край в кариерата ѝ.

„ Тя е доста подла левичарка. Беше тежко, тъй като имах възприятието, че не мога да намеря ритъма си. Може би при започване на първия сет тя беше малко нервна, а аз съумях да стартира добре, което ми оказа помощ. “

Във финала Пегула ще срещне друга дебютантна на това равнище – №8 Онс Жабур, която по-рано денем победи Екатерина Александрова. До момента двете имат 4 мача между тях с по 2 победи, само че в никакъв случай не са играли на клей.

Достигането на Пегула до този стадий наподобява закономерно на фона на непрекъснатия ѝ напредък на равнище WTA 1000 през последните две години. Тя бе достигала най-малко до четвъртфинал на последните си 11 участия в тази категория шампионати.

В интервала 2021-22 Пегула има 28 WTA 1000 като повече има само Ига Швьонтек – 29. Тя се трансформира в третата американка на край в Мадрид след Винъс и Серина Уилямс.

В полуфинала с Тайхман и двете действаха доста добре на втори сервис като приключиха с над 50% извоювани точки. Пегула бе изключително впечатляваща с 16 точки от 23 на второто ѝ подаване. И двете приключиха мача с по 13 непредизвикани неточности, само че американката доста по-често пласираше печеливши удари – 22 по отношение на 12.

Това ѝ оказа помощ да стартира срещата солидно и бе на точка от задатък 4-0. Тайхман въпреки всичко стигна до 2-3, само че не съумя да вземе идващото си подаване. До края на сета Пегула взимаше сервис геймовете си, с цел да стигне до 6-3.

Във втората част швейцарката още веднъж изоставаше с ранен пробив, само че доближи до тъждество 4-4. Пегула още веднъж проби за 5-4, след което се измъкна от 0-30, с цел да стигне до финала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР