Mutua Madrid Open, първи кръгАрина Сабаленка – Аманда Анисимова 2-6,

...
Mutua Madrid Open, първи кръгАрина Сабаленка – Аманда Анисимова 2-6,
Коментари Харесай

Анисимова детронира Сабаленка още на старта в Мадрид


Mutua Madrid Open, първи кръг

Арина Сабаленка – Аманда Анисимова 2-6, 6-3, 4-6

Прогресът в представянето на Арина Сабаленка не продължи дълго. След като предходната седмица доближи до финала на WTA 500 шампионата в Щутгарт, белорускинята очакваше с оптимизъм отбраната на купата си в Мадрид, само че тя не продължи по никакъв начин дълго. Световната №4 отпадна от шампионата в испанската столица след проваляне от Аманда Анисимова в първи кръг, като по този метод към момента няма победа против американката след четири мача посред им.

Днешният триумф бе дебютен за 33-тата в ранглистата в Мадрид, откакто през 2019 година отпадна в първи кръг от квалификациите, а предходната година загуби на старта на главната скица.

Във втори кръг Анисимова ще се изправи против Петра Мартич, която по-рано през днешния ден в профил Людмила Самсонова.

Американката заигра доста офанзивно през цялото време и съумя да изненада доста неприятно миналогодишната шампионка, реализирайки ранен пробив за 2-0. Сабаленка опита да промени хода на дуела с мощните си офанзиви с форхенд от главната линия, само че Анисимова бе готова за това и се показа доста солидно в отбранителен проект. Това разреши на осминафиналистката от Australian Open да продължи да управлява играта, като приключи сета с три следващи извоювани гейма, надделявайки с 6-2.

Противно на развиването на мача до този миг, вторият сет стартира по-добре за Сабаленка, която реализира първия си прбрейк обив в мача и натрупа удобен задатък от 4-1. Анисимова обаче съумя да върне интригата като също проби и редуцира пасива си до 4-3. Това не разколеба Сабаленка, която реагира по най-хубавия вероятен метод – с пробив на нула, последван от извоюван сервис гейм, като по този метод белорускиянта завоюва сета с 6-3.

Заключителната част стартира по подобен сюжет, само че при разменени функции – Анисимова пробив първа и поведе с 4-1, само че след това Сабаленка съумя да възвърне равенството. Световната №4 обаче бе прекомерно нападателна в някои от най-важните моменти и това докара до непредизвикани неточности от нейна страна. Анисимова се възползва оптимално от това и приключи дуела с два следващи гейма на 15, записвайки решителен пробив за крайното 6-2, 3-6, 6-4.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Онс Жабур – Жасмин Паолини 7-6(9), 6-1

Нурия Паризас Диас – Сорана Кърстя 6-4, 6-2

Куинуен Жен – Каролина Мухова 6-1, 3-6, 4-6

Виктория Азаренка – Виктория Голубич 7-6(5), 6-3

Симона Халеп – Джън Шуай 6-2, 6-3

Ирина Бегу – Белинда Бенчич 4-6, 1-6

Беатрис Хадад Мая – Тамара Зиданшек 2-6, 3-6

Греет Минен – Даяна Ястремска 3-6, 2-0 (отказване на Минен)

Паула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3, 6-0

Кори Гоф – Анна-Каролина Шмедлова 6-0, 6-2

Арина Сабаленка – Аманда Анисимова 2-6, 6-3, 4-6

Ализе Корне – Варвара Грачева 6-1, 5-7, 5-7

Каролина Плишкова – Мари Бузкова 4-6, 5-7

Екатерина Александрова – Йелена Остапенко 6-2, 4-6, 6-4

Петра Мартич – Людмила Самсонова 7-6(6), 6-1
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР