Mutua Madrid Open, осминафиналЕма Радукану – Анхелина Калинина 2-6, 6-2,

...
Mutua Madrid Open, осминафиналЕма Радукану – Анхелина Калинина 2-6, 6-2,
Коментари Харесай

Радукану не успя да стигне до дебютен WTA 1000 четвъртфинал


Mutua Madrid Open, осминафинал

Ема Радукану – Анхелина Калинина 2-6, 6-2, 4-6

Ема Радукану отпадна от шампионата в Мадрид след проваляне от Анхелина Калинина на осминафиналите. По този метод британката не съумя да стигне до дебютния си WTA 1000 четвъртфинал, както и да осъществя първи поврат за сезона, до момента в който Калинина в профил още една тенисистка от Топ 15, откакто в миналата фаза отстрани Гарбине Мугуруса.

На четвъртфинала украинката ще се изправи против Джил Тайхман.

Световната №37 стартира по-добре дуела, реализирайки ранен пробив за 2-0. Радукану съумя да редуцира пасива си, само че Анхелинина още веднъж наложи непостижимо за шампионката на US Open движение и приключи сета със серия от три следващи извоювани гейма, надделявайки с 6-2.

След края на първата част Радукану изиска здравно спиране поради болки в кръста, само че след това се завърна като преобразена на корта и изигра най-силните си интервал в мача, пробивайки на два пъти за 4-1. Калинина опита да се съпротивлява, само че международната №11 записа нов брейк и изравни резултата в мача след 6-2.

В заключителния сет британката стартира да демонстрира забележими признаци на отмалялост и това разреши на Калинина да поведе с 3-1. Радукану съумя да върне пробива и да изравни, само че малко по-късно украинката записа решителен брейк, с който оформи крайното 6-2, 2-6, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР