Mutua Madrid Open, четвъртфиналДжесика Пегула – Вероника Кудерметова 4-6, 6-0,

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналДжесика Пегула – Вероника Кудерметова 4-6, 6-0,
Коментари Харесай

Кудерметова отстрани Пегула за дебютния си полуфинал в Мадрид


Mutua Madrid Open, четвъртфинал

Джесика Пегула – Вероника Кудерметова 4-6, 6-0, 4-6

Вероника Кудерметова доближи до полуфинала на WTA 1000 шампионата в Мадрид за пръв път в кариерата си. Световната №13 се подреди измежду най-хубавите четири в „ Каха Магика “ след трагичен триумф над третата сложена Джесика Пегула. Рускинята загуби на нула втория сет, само че не разреши на съперничката си да реализира поврат и заслужи своето място в идната фаза.

Там нейна съперничка ще бъде победителката от мача сред Ига Швьонтек и Петра Мартич.

В началото на мача Кудерметова първа затвърди пробива си и поведе с 3-1, само че след това Пегула съумя да възвърне равенството. Това обаче не разколеба рускинята, която си върна самодейността с нов брейк, който затвърди за 5-3. Пегула опита още веднъж да отговори на предизвикването, само че този път международната №13 не разреши водачеството ѝ да бъде застрашено и запази тази разлика, надделявайки с 6-4 в откриващия сет.

Противно на развиването на играта до този миг, втората част мина под цялостната доминация на Пегула. Миналогодишната финалистка изигра най-силните си минути от началото на шампионата, като даде единствено пет точки за целия сет и изравни резултата в мача след 6-0.

Заключителният сет стартира по метод, сходен на първия – Кудерметова на два пъти поведе с пробив, само че Пегула съумя да реагира и равенството се резервира до 3-3. Втората ракета на Русия обаче направи нова значима крачка към успеха, спечелвайки идващите два гейма. Пегула редуцира пасива си, след което избави мачбол, само че Кудерметова не разреши на съперничката си да ѝ отнеме контрола върху дуела и победи с 6-4, 0-6, 6-4 след тъкмо 2 часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР