Мутрите вече празнуват закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Това заяви

...
Мутрите вече празнуват закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Това заяви
Коментари Харесай

Ивайло Ангелов: Мутрите вече празнуват закриването на спецсъдилищата

Мутрите към този момент честват закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Това съобщи във връзка идното на 27 юли закриване на профилираните съд и прокуратура  разяснява ръководителят на Апелативната спецпрокуратура Ивайло Ангелов. Той уточни, че казусът е, че първо се закрива конструкция, а по-късно „ започваме да се чудим какво да вършим с делата и магистратите “.

По думите му народните представители са били помолени да създадат козметични промени в Закона за правосъдната власт, с цел да се усъвършенства процесът по закриване и прекачване на каузи, само че те са отказали. Според него следва, а и към този момент е почнало, закъснение по водените следствия.

„ Лош закон, само че закон, ние ще се постараем да го осъществим “, съобщи ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова на брифинг за медиите по тематиката. 

По думите й би трябвало да бъдат изпратени 841 каузи - досъдебни производства, с над 10 хиляди тома материали по тях, из прокуратурите в страната, които ще бъдат приемник на спецпрокуратурата.

Тя посочи, че хиляди томове към този момент пътуват, като добави, че спецпрокурорите към момента работят и се чакат да постъпят още 100 досъдебни производства.

Маджарова и Ангелов предизвестиха, че ще има разногласия за подсъдност и подготвеност, откакто делата бъдат препратени към съответните прокуратури, което ще докара до закъснение и усложнения.

Двамата ръководители предизвестиха още, че забавянето ще бъде с изключение на поради процедурните хватки, които ще употребяват юристите, а и поради това, че магистратите, при които ще отидат следствията, ще изгубят месеци да се срещнат с десетките томове по съответното дело. И допълниха, че прокурорите и съдиите ще бъдат свръхнатоварени поради процеса по прекачване на каузи.

„ Не би трябвало да се всява суматоха, хората би трябвало да са спокойни, поставяме най-много старания и търсим всевъзможни благоприятни условия “, разяснява Валентина Маджарова, само че добави, че би трябвало обществото да е наясно с рисковете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР