Мутиралият британски вирус съществува у нас от юни месец. Възможно

...
Мутиралият британски вирус съществува у нас от юни месец. Възможно
Коментари Харесай

Професор Аргирова: Мутиралият британски вирус съществува у нас от юни месец

Мутиралият " английски " вирус съществува у нас от юни месец. Възможно е във Англия да е неотдавна открит и да се подвига звук. Но мога да ви кажа, че за нашата страна и Европа той е добре прочут. Това съобщи проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по вирусология и някогашен зам.-здравен министър, която посочи, че мутиралият вирус е прочут и в Южна Америка.
Става въпрос за тип на ковид с разновидността N501Y, която се е появила в S-протеина на вируса. С този протеин (шип) вирусът влиза в човешките кафези, като известният път е през ACE2 рецепторите.
 Ремдесивирът оказва помощ на ковид да мутира, счита академик Ремдесивирът оказва помощ на ковид да мутира, счита академик
Използването на антивирусни медикаменти, като фавипиравир и ремдесивир оказват помощ да се получат мутирали разновидности на вируса. Това твърди пре...
Нито един от тези мутанти няма да докара до смяна в реакцията по отношение на предлаганите ваксини, увери Аргирова пред Нова телевизия, визирайки публично известие на теоретичен орган в Англия.
Според Аргирова, при вируса с тази разновидност, сякаш инкубационният интервал става малко по-дълъг – 12-ти до 13-ти ден, а малко по-късно идва цитокинова стихия, в случай че става въпрос за такава демонстрация на заболяването COVID-19. " Няма никаква драма, няма никакви аргументи за терзание – всичко работи ", увери тя. Аргирова още веднъж повтори, че истинският " ухански " вирус към този момент го няма и светът страда от негови " мутанти ".
Категорично съм срещу, че вирусът е основан в Ухан и е изтърван от лаборатория. Има 197 типа прилепи, от които са изолирани 90 коронавируси, които поразяват разнообразни биологични типове, разяснява Аргирова. Тя напомни историята, че от 2012 година е имало пречистване на остаряла мина в Китай, цялостна с прилепи. Взети са проби и е открито, че контейнер на SARS-CoV-2 са тъкмо прилепите, съобщи професорът. Тя добави, че към този момент наподобява прехвърлянето е станало през панголин, само че има една част от S-протеина, която я няма нито в прилепа, нито в панголина – 5 от общо 6 аминокиселини в S-протеина съответстват и при панголина, и при индивида. Затова има доктрина, че са трябвали няколко години, с цел да еволюира толкоз вируса, че да порази хората. Затова и има огромна интернационална делегация, която е отишла в Китай и изследва всичко.
За край Аргирова счита, че РНК имунизациите като тази на Pfizer/BioNTech ще са най-хубави. И акцентира, че за жалост при нов вариант на вирус ще би трябвало нова ваксина.
 Няма здравна система, която да се оправи с годишна Коронавирус имунизация Няма здравна система, която да се оправи с годишна Коронавирус имунизация
Нито една здравна система в света не може да се оправи с годишна имунизация против ковид. Това съобщи Андреа Крисанти, италиански...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР