Мутантът, заради който е затворена Англия, съществува в България още

...
Мутантът, заради който е затворена Англия, съществува в България още
Коментари Харесай

Проф. Аргирова посочи най-опасните особености при симптомите и цитокиновата буря на британския мутант на К-19

Мутантът, поради който е затворена Англия, съществува в България още от месец юни. Това съобщи за Нова тв проф. Радка Аргирова - вирусолог, ръководител на Дружеството на вирусолозите.

"Вирусът е един, приказваме за мутант или мутанти. Този мутант, за който става въпрос в Англия, не знам от кой момент им е прочут. Той обаче е прочут на Европа и на Южна Америка от дълго време. У нас той съществува още от юни месец. Публикация за съществуването му има от края на март. Може в Англия в този момент да е открит и по тази причина да се подвига подобен звук ", сподели тя.

"Освен този мутант има и 4-5 други мутанти с доста по-ниска периодичност на разпространяване - от 1 до 3 %. Този в Англия е с разпространяване 30%. Там има специфичен орган, който се назовава консорциум за следене на генетиката на SARS-COV2, който работи регулярно и дава тези числа. Доверявам му се изцяло ", добави специалистът.

"Най-важното, което желая да подчертая, е, че нито един от мутантите няма да докара до смяна в реакциите по отношение на която и да е от предлаганите ваксини ", безапелационна бе проф. Аргирова.

Тя посочи и съществуването на доста промени във вируса.

"По-млади пациенти боледуват. Отделно сякаш инкубационният интервал става по-дълъг. Преди наблюдавахме първи признаци на 8-ми и 9-ти ден след първите признаци. Сега сякаш това става към 12-ти 13-ти ден. Малко по-късно идва и цитокиновата стихия. Нашите клиницисти схванаха от дълго време, че вирусът към този момент не е същият като първоначално. Аз доста пъти съм споделила, че първичният ухански вирус от дълго време го няма и караме на негови мутанти ", съобщи проф. Аргирова.

"Няма никаква драма и аргументи за терзание. Всичко работи. Тестовете работят идеално. Всичко е тествано. Ненапразно и здравният министър сподели,че всичко са ревизирали ", добави тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР