Мустафа Туна от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР)

...
Мустафа Туна от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР)
Коментари Харесай

Мустафа Туна от управляващата партия бе избран за кмет на Анкара

Мустафа Туна от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) бе определен през днешния ден за кмет на Анкара, оповестиха турските малките екрани НТВ и СиЕнЕн Тюрк.

Туна бе определен за нов градоначалник на турската столица със 104 гласа (от общо 136) на съвещание на Общинския съвет на Анкара.

Досега Туна бе кмет на анкарската община Синджан.

Мустафа Туна е роден през 1957 година в град Шаркъшла, окръг Сивас (Централна Турция). Завършил е Истанбулския механически университет. На изборите през 2002 година той бе определен за народен представител.

На локалните избори през 2009 и 2014 година бе определен за кмет на община Синджан, показва СиЕнЕн-Тюрк.

На 28 октомври предходният кмет на Анкара Мелих Гьокчек, заемащ този пост от 1994 година, подаде оставка. Той уточни, че подава оставка по молба на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Опозиционните Народнорепубликанска партия и Партия на националистическото деяние оповестиха, че няма да оферират свои претенденти или да вземат участие в гласуването за избор на нов кмет на Анкара.

Редица турски кметове напоследък подадоха оставки под натиска на Ердоган, който отдавна приказва за възобновяване на фрагментите на ПСР в ръководството, с цел да се преодолее насъбраната " отмалялост " преди идните след две години президентски и парламентарни избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР