Мустафа Катранджи, кандидат за депутат в гръцкия парламент от североизточната

...
Мустафа Катранджи, кандидат за депутат в гръцкия парламент от североизточната
Коментари Харесай

Обвиниха гръцки мюсюлманин, кандидатирал се за депутат в Атина, в сътрудничество с Турция. Той се отказа от участие във вота

" Мустафа Катранджи, претендент за народен представител в гръцкия парламент от североизточната област Родопи, се отхвърли от присъединяване във вота за орган на законодателната власт ", написа атинският вестник " Катемерини ".

" Катранджи, който бе повдигнат от партията на някогашния министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година - десноцентристката " Нова народна власт ", отдръпна поръчката си откакто водачът на най-голямата опозиционна мощ – лявата коалиция СИРИЗА Алексис Ципрас  Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли го упрекна в съдействие с турските специфични служби. Според Ципрас Катранджи постоянно е посещавал консулството на Анкара в град Комотини и поради това е попаднал в лист лица, застрашаващи националната сигурност, формиран от контраразузнавателната работа на Гърция ", добави медията.

Бившият претендент за народен представител отхвърли обвиняванията и съобщи: Аз посветих цялата си политическа кариера на това мюсюлмани и християни да живеят спокойно и свободно в нашата страна.

" В Западна Тракия живеят сред 98 000 и 140 000 мюсюлмани, които са сред 0,9 и 1,2 % от популацията на страната (малко над 10 милиона души съгласно преброяването от 2021 г.). Половината от тях заявяване, че родният им език е турски, 35% акцент на българския (наричан публично в Гърция помашки), а 14 – ромски, сподели информация на

Вотът е плануван за 25 юни. Заявка за участите в изборите дадоха  26 партии, четири обединения и двама самостоятелни претенденти.

Според изследванията пет обединения могат да преминат трипроцентовата  преграда. Това са " Нова Демокрация ", СИРИЗА, левоцентиристите ПАСОК, комунистите и крайнодясната партия " Гръцко решение ".

Фаворит на гласоподавателите е " Нова народна власт ". Партията на Мицотакис получава сред 39 и 43 % от гласовете. Освен това изборите ще се проведат с предоставяне на бонус. Първата политическа мощ може да получиш сред 20 и 50 места, в случай че вземе от 25% до 40 на 100 от гласовете.

" В случай че Мицотакис получи 40 % от гласовете, той автоматизирано ще получи 151 депутати в 300-местния и ще може да образува еднопартийно държавно управление ", това сподели професорът по конституционно право в атинския университет по политически и обществени науки " Пантеон " Пенелопе Фундетакис, представена от гръцкото издание " Неос Космос ".

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР