Мустафа Карадайъ се появи в национален ефир за първи път

...
Мустафа Карадайъ се появи в национален ефир за първи път
Коментари Харесай

Карадайъ: Доган не беше съгласен с оставката ми, Пеевски ще е лидер на комерсиалните депесари

Мустафа Карадайъ се появи в народен ефир за първи път след оставката си като ръководител на Движение за права и свободи през ноември 2023, единствено с цел да опита да разсее подозренията за вътрешно разделяне в партията и за сериозен спор сред него, Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Според Карадайъ - той имал най-малко три диалога с Доган преди оставката си, а почетният ръководител на Движение за права и свободи не бил склонен с отдръпването му.

На въпроса за какво не е стъпвал в Народното събрание от локалните избори насам, Мустафа Карадайъ се оправда с това, че желал да остави " задоволително време за подготовка на бъдещите претенденти " за началник на Движение за права и свободи и за " сериозен спор за бъдещето на партията ".

" Опитвам се да не съм на терен, с цел да се развие този развой. Когато съм споделил да има задоволително време за подготовка на бъдещите претенденти, в случай че съм деен на терен, този развой ще бъде килнат ", сподели той в изявление за Георги Любенов по Българска национална телевизия.

Карадайъ не си разреши да каже нито една сериозна дума по адрес на Делян Пеевски, само че доста ясно даде да се разбере какво е мнението му за неговия жанр.

" Има няколко разнообразни групи депесари - едно ново потомство хора, които са по-прагматични, по-амбициозни и нетърпеливи, даже комерсиални, които желаят всичко да се случи тук и в този момент. Не придават такава значителност на полезностите ", сподели Карадайъ, като уточни, че Пеевски би бил изразител на техните ползи като съпредседател.

За сметка на това - Джевдет Чакъров щял да " покрие упованията " на обичайните членове на партията, които са етническите турци, пазещи загатна за насилието от Възродителния развой.

Карадайъ призна и че в Движение за права и свободи има структури, които " работят единствено против финансиране и единствено това чакат ".

Мустафа Карадайъ реши самичък да прави разбор на писмата на Доган, с цел да отхвърли тълкуванията в посока на тежки рецензии от някогашния водач по негов адрес.

Той разгласи, че от години считал за приоритет на партията възобновяване на прекъснатата връзка сред хората и политиците. " Залитането към Турция " не бил негов проблем, тъй като работил за " подобряването на дейните връзки с Турция " след решение на груповите органи на партията.

Карадайъ влезе даже в детайлности за обръщението на Ахмед Доган " Драги " по негов адрес за рождения му ден през 2023, месеци преди да се стигне до оставката му. Въпросното послание беше тълкувано от хора като Осман Октай като сигнал, че " Карадайъ е пасажер ".

Самият той обаче не е склонен с тази версия и припомня, че по същия метод Доган го поздравил и през 2016 година при началото на мандата му като ръководител.

" Обръщението „ драги “ през 2023 година и обръщението „ драги “ през 2016 година за рожден ден каква разлика имат? Но сега го експлоатират отвън подтекста ", разгласи Мустафа Карадайъ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР