Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС, съобщава

...
Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС, съобщава
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС

Мустафа Карадайъ е подал оставка като ръководител на Движение за права и свободи, оповестява „ 24 “ като се базира на източници от придвижването.

Не са ясни претекстовете за този неочакван ход на Карадайъ, който обаче бе плануван от доста негови съпартийци.

На рождения му ден почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган му пожела мяра в персоналния живот и в политиката, което мнозина разгадаха като жълт картон от негова страна към водача.

През 2009 година Мустафа Карадайъ е определен за член на ЦС на Движение за права и свободи и по-късно е определен за секретар на ЦОБ на Движение за права и свободи от Централния съвет по предложение на ръководителя на партията доктор Ахмед Доган. Като секретар на ЦОБ на Движение за права и свободи Карадайъ работи два мандата, до 2016 година

На 24 декември 2015 година Мустафа Карадайъ е определен за съпредседател на Движение за права и свободи, а четири месеца по-късно – на 24 април 2016 година IХ. Национална конференция на Движение за права и свободи го избира за ръководител на Движение за права и свободи. На извършената на 12 декември 2020г. Х. Национална конференция на Движение за права и свободи е избран отново за ръководител.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е ръководител на ПГ на Движение за права и свободи в 43 и 44 Народно събрание. Като депутат е избиран в 42, 43 и 44 Народно събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР