Мустафа Карадайъ: Доган не беше съгласен с оставката ми“ Ахмед

...
Мустафа Карадайъ: Доган не беше съгласен с оставката ми“ Ахмед
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: „Доган не беше съгласен с оставката ми“

Мустафа Карадайъ: „ Доган не беше склонен с оставката ми “ Ахмед Доган не е бил склонен с отдръпването на Мустафа Карадайъ от лидерския пост в Движение за права и свободи. Двамата провели три-четири диалога по тематиката, само че Карадайъ бил неотстъпчив. Това разкри Мустафа Карадайъ пред Българска национална телевизия в първото си изявление след подаването на оставката. „ Не беше елементарно решението, два тежки мандата бях ръководител “, призна той.

„ Два мандата бях секретар и ръководител на партията, аз съм в централата на Движение за права и свободи от 1996, представяте ли си какъв брой време е това. Формално съм в Движение за права и свободи съм в Движение за права и свободи от 1991 година от студентското придвижване. Много дълъг интервал, човек се амортизира с времето. Има насъбрана отмалялост и в един миг се получава по този начин, че има едно ново потомство, по-млади политици, които се нареждат на изборни длъжности в партията “.

Затова имах няколко диалога с господин Доган. Три-четири пъти сме говорили. Той не беше склонен, само че аз бях решил “, изясни той претекстовете си.

Карадайъ разяснява и за какво не върви на работа в Народното събрание, откогато подаде оставката. Разказа, че умишлено е избрал да се дистанцира за известно време от политиката.

„ Когато аз се отхвърлям, да има задоволително време за подготовка на възможните бъдещи претенденти. Аз, в случай че съм деен на политическия терен, този развой ще бъде килнат, няма да е откровен, че аз не съм претендент. Аз съм излязъл преднамерено от терена. Аз съвсем всеки ден вървя в централата на Движение за права и свободи. Аз съм ръководител на партията в оставка. Почти всеки ден се виждаме с господин Доган и с Пеевски. Така че, аз си правя работата “.

Той отхвърли като провокации по негов адрес изказванията, че си отива поради активизирането на контактите с Турция. „ Активните връзки с Република Турция го имахме като приоритет и още го имаме “, подсети той.

Лидерът в оставка разтълкува и констатацията на Ахмед Доган за риска Движение за права и свободи да се трансформира в корпорация. Според Карадайъ това не е наблюдаване единствено на почетния ръководител.

„ Не единствено Доган се притеснява и не желае да допусне Движение за права и свободи да се трансформира в корпорация “, сподели той. Карадайъ съобщи, че думите на почетния ръководител не се отнасят единствено до една личност, а за някои партийни структури.

„ Има избрани структури, които работят единствено против финансиране и единствено това чакат. Превърнали са партийната работа във финансиране – работа “.

„ Движение за права и свободи няма стратегическа цел да е първа политическа мощ, такива се геополитическите действителности. Движение за права и свободи може стабилно да бъде втора или трета политическа мощ. С господин Пеевски се надявам Движение за права и свободи да стане втора политическа мощ “, каза Карадайъ.

„ Със съпредседателството се цели да се отговори на разнообразни групи депесари “. Така той подрепи предлагането на Доган да има двама съпредседатели на Движението – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Целта, съгласно него, е, че Движение за права и свободи се пробва да се уголемява. Карадайъ подсети, е Движение за права и свободи е била ръководена и от трима съпредседатели преди няколко години.

Остава правилен на партията. „ Категорично да, Движение за права и свободи за мен е идея, орис “, заключи той и добави, че Движение за права и свободи няма упоритостта да е първа политическа мощ.

Още вести четете в графа „ България “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР