Мустафа ал-Кадими не е пострадал в нападениетоРанени са шестима охранителиИракският

...
Мустафа ал-Кадими не е пострадал в нападениетоРанени са шестима охранителиИракският
Коментари Харесай

Атака с дронове по премиера на Ирак

Мустафа ал-Кадими не е потърпевш в нападението
Ранени са шестима охранители

Иракският министър председател Мустафа ал-Кадими е незасегнат след офанзива с дронове по резиденцията му в Багдад, която се намира в строго охраняваната “зелена зона” на града, съобщи Би Би Си.

Нападението, несъмнено от управляващите като опит за ликвидиране, било осъществено през нощта против неделя. Ранени са шестима от телохранителите на премиера. Използвани са били три безпилотни самолета, натоварени с експлозиви. Според силите за сигурност на Ирак дроновете са били пуснати от намиращия се близо до резиденцията Мост на републиката над река Тигър. Два от летателните апарата били свалени от защитата, само че третият блъснал постройката.

Публикувани фотографии демонстрират вредите, които са нанесени на резиденцията, както и на джип, паркиран в гаража є. Виждат се също останките на дребен дрон, които след това са били събрани от силите за сигурност за разбор.

До късно през вчерашния ден никой не бе поел отговорност за атентата. “Твърде рано е да кажем кой е направил нападението. Проверяваме разследващите ни отчети и чакаме първичните резултати от следствието, преди да посочим с пръст извършителя”, декларирал пред Ройтерс неизвестен източник от силите за сигурност.

Атаката бе наказана от Съединени американски щати и от Иран.

Вчера сутринта Ал-Кадими събра висши военни на съвещание за сигурността. От него бяха излъчени видеокадри, на които се вижда, че министър председателят е незасегнат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР