Муравей Радев, министър на финансите 1997 г. – 2001 г.

...
Муравей Радев, министър на финансите 1997 г. – 2001 г.
Коментари Харесай

Муравей Радев към десните лидери: Как не ви е срам да предлагате в София кандидат за кмет от кърваво червен род?

Муравей Радев, министър на финансите 1997 година – 2001 година и депутат в 37 Народно събрание, 38 Народно събрание и 39 Народно събрание, разгласява отворено писмо с въпроси " към десните хора в София и новите „ розови “ водачи ":

Вие, днешни по този начин наречени десни водачи. Питам ви - по какъв начин не ви е позор? Как можахте да паднете толкоз ниско, че аз да се срамя, че в миналото с някои от вас сме били съидейници и даже другари. Какво ви стана? Толкова ли ви домиля за власт и популярност? Толкова мощно ли ви примами управническият мираж, че

изхвърлихте на боклука правила, хрумвания и родова памет

Как не ви досрамя да реанимирате болшевишката българска социалистическа партия и да я вкарате през задния двор в ръководството. И освен да я вкарате, само че и да управлявате дружно в четворната коалиция на Кирил Петков, като че ли няма нищо по – естествено от това. Срам ме беше от вас да чувам по какъв начин нескопосано се мъчехте да оправдаете държанието и дейностите си в това съдружничество.

Вие днешни по този начин наречени десни водачи. Оказа се, че резилът ви край няма. Как не ви е позор да оферирате на достоверните десни хора в София претендент за кмет от кърваво червен жанр принадлежащ към върхушката на Държавна сигурност. На бойният отряд на оповестената за незаконна Българска комунистическа партия. На черната машина погубила хиляди ориси и животи. И вие по този начин наречени
„ розови “ десни водачи (по думите на един остарял седесар) в този момент ще донесете от 10 кладенеца вода, с цел да убедите наследниците на жертвите 

да припознаят и прегърнат преуспелия правоприемник на палачите

И в случай че въпреки всичко възникне някакъв проблем, той ще е „ информационен “ а не различен. Та най-малко капка позор не ви ли остана?
Вие розови водачи сте ми ясни. И на огромната дясна софийска общественост също към този момент сте ясни. Скоро и на вас ще ви се обясни. Аз обаче желая да знам какво мислят по този въпрос старите ми приятели, съратници и единомишленици. Затова
запитвам в прав текст:

1.Петър Стоянов – някогашен президент.
Петьо, бащите ни в миналото бяха близки другари и дружно гниха по комунистическите лагери и затвори. Помниш нали? А през днешния ден, какво мислиш за тази безпардонна безочливост? Кажи обществено поради паметта на бащите ни. Или се причисли към нашия комитет издигащ за кмет Вили Лилков – достоверния десен претендент.

2.Иван Костов – някогашен министър председател и ръководител на Съюз на демократичните сили.
Иване, аз съм един от дребното хора, които знаят в дълбочина и изчерпателност това, което направи за България преди време. И го оценявам извънредно високо. Само, че в последно време доверието, а оттова и уважението ми към тебе внезапно понижиха. Кулминацията беше поддръжката ти за взаимното ръководство на ДСБ и Демократична България с Българска социалистическа партия в четворната коалиция. Днес тези хамелеони удрят следващото дъно с общата Държавна сигурност кандидатура за софийски кмет. Твоето мнение? Ще ги подкрепиш ли още веднъж? Искам да знам, с цел да реша какво да върша с остатъците от уважението си към тебе.

3.Филип Димитров – някогашен министър председател и ръководител на Съюз на демократичните сили.
Него няма да го запитвам, тъй като като парламентарен арбитър няма право да отговори. Но то не е и нужно, тъй като прелестно знам какъв щеше да е отговорът му. Дай Боже в миналото още веднъж да се върне в политиката.

4.Надежда Нейнски (бивша Михайлова) – някогашен външен министър и ръководител на Съюз на демократичните сили. 
Благодаря ти Наде. Отговорът на въпроса ми го даде с присъединяване си в комитета ни.

5.Мартин Димитров – някогашен ръководител на Съюз на демократичните сили. 
Мартине, тези въпроси с цялостна мощ важат и за теб. Отговори ми обществено. За да не се чудиш един ден, в случай че се срещнем някъде – по какъв начин ще ме погледнеш в очите.

6.Екатерина Михайлова (Катенце) – някогашен ръководител на Съюз на демократичните сили и на парламентарната група на ОДС.
Кате, знам какво мислиш, само че те апелирам да го кажеш обществено.

7.За да не пропусна някой от сътрудниците и съидейниците си апелирам народните представители от Съюз на демократичните сили и министрите на ОДС да изразят своето мнение по подобаващ метод и в случай че мислят като мен, да се причислят към нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР