Mummy don't know daddy's getting hot at the body shop

...
Mummy don't know daddy's getting hot at the body shop
Коментари Харесай

Историята на Ким Петрас: първата транс жена с хит номер едно в САЩ

" Mummy don't know daddy's getting hot at the body shop " ( " Мама не знае, че баща се разгорещява в сервиза " ), пее многогласен хор, " doing something unholy " ( " прави нещо нечестиво " ). След това ритъмът настава и един трогателен глас се обръща към бащата: " Тя ще те изгони, в случай че в миналото узнае " (She'd kick you out if she knew all that! " ).

" Unholy ", песента на Ким Петрас и Сам Смит, споделя за тайните копнежи на женен мъж, който се трансформира в " неприятно момче ". Неговото изменничество е концепцията, от която Петрас и Смит основават своя общ шлагер.

ЛГБТИ-общността чества

Песента бързо става вирална. За Смит триумфът в класациите не е нещо ново: от 2014 насам английският реализатор оглавява осем пъти класациите във Англия, а в Съединени американски щати сингълът му " Stay With Me " заема второ място. През 2017 Смит разгласи, че е небинарeн. Германската певица и авторка на песни Ким Петрас обаче дълго време не беше считана за изключително известна, макар че към този момент беше писала песни за американската рапърка Фърги и за Риана. Днес това се е трансформирало: някои я съпоставят даже с Лейди Гага, а американският вестник " Ню Йорк Таймс " ѝ дава купата " Принцеса на блясъка ".

Част от този триумф е нейната история. Ким Петрас е родена в Кьолн през 1992 в тялото на момче и израства в близкия град Хенеф. На двегодишна възраст тя опитва момичешки облекла, носи поли, играе с кукли. " Винаги съм се чувствала като момиче. Когато бях на пет години, намразих тялото си ", споделя тя пред немския седмичник " Ди Цайт ". " Не можех да се разпознавам с пола си, желаех да го отстрани. " Тя тича из стаята си с ножица, искайки да " отреже това нещо ". И с годините страда от ден на ден.

" Имах шанса да имам родители, които в действителност ме разбираха. " Но обкръжението ѝ демонстрира доста по-малко схващане: " Имаше странни лекари, които ми споделяха, че съм наред ", спомня си Ким.

Тормоз на детската площадка

Съучениците ѝ не я одобряват и постоянно я тормозят на площадката за игра. На десетгодишна възраст Ким стартира да посещава психолог. Родителите ѝ желаят две самостоятелни експертни мнения от лекари. И двамата удостоверяват, че детето им е транссексуално. Когато Ким навлиза в пубертета, тя реагира под паника. " Тогава разбрахме, че тя е обезпокоена, че се опасява да си пусне брада и гласът ѝ да мутира ", споделя бащата Луц в телевизионно изявление през 2007. Петрас става известна в Германия още като 13-годишна, когато дружно с родителите си се появява в предаването " Stern TV " и споделя за хормоналното си лекуване.

На 16-годишна възраст в репортажа " Mann oder Frau? " ( " Мъж или жена? " ) по частния ефирен канал VOX тя оповестява, че е претърпяла специфична интервенция. Това я прави най-младата транссексуална персона в света, чието тяло е било променено. Случаят ѝ се появява на първите страници на вестниците по целия свят. Тя стартира и хормонално лекуване в Хормонален център в Хамбург: инжекциите първо стопират мъжкия пубертет, а хормоните подтикват женската смяна на тялото.

" Искам да бъда известна просто като добър актьор "

По-късно Ким намира своето място в света на поп музиката. На 15-годишна възраст тя стартира да разгласява свои песни в интернет. По-късно стартира да написа текстове на песни за реализатори в Съединени американски щати. От 2017 насам Ким Петрас все по-често се изявява като певица. Междувременно тя издава два лични студийни албума и си сътрудничи с известни американски реализатори.

Огромният триумф на " Unholy " е изненада за Ким. В същото време това е нейна сбъдната фантазия. Петрас споделя, че като дете постоянно е желала да види транссексуален човек в класациите на Съединени американски щати, само че в никакъв случай не е считала, че това е допустимо. Има ли значение за песните ѝ, че е транссексуална? " Не ", споделя тя в изявление за " Ди Цайт, " става дума по-скоро за човешки неща - обич, тъга, по какъв начин си представям живота си ". Но тя постоянно ще бъде част от ЛГБТИ-общността и ще се застъпва за нея. " Разбира се, транссексуалността ми ме прави специфична ", споделя тя, " само че желая да бъда известна просто като добър актьор ". Едно нещо е несъмнено: нейният триумф вдъхва кураж на ЛГБТИ-общността.

Автор Щефан Деге



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР