Мумия на жена, намерена почти идеално запазена в ковчег в

...
Мумия на жена, намерена почти идеално запазена в ковчег в
Коментари Харесай

Мумия на 3000-годишна жена, намерена „перфектно“ запазена в ковчег в Египет

Мумия на жена, открита съвсем идеално непокътната в ковчег в Египет, датираща отпреди повече от 3000 години, беше открита през днешния ден.

Древният ковчег, наименуван саркофаг, е един от двата открити в Ел-Асасеф, Луксор, на брега на река Нил. И през днешния ден управляващите за първи път отвориха неотворен до момента саркофаг пред интернационалните медии. „ Единият саркофаг е в жанр риши, който датира от 17-та династия, до момента в който другият саркофаг е от 18-та династия.

„ Двете гробници участваха с мумиите си вътре “, сподели министърът на антиките на Египет Халед Ал Анани. Осемнадесетата династия датира от 13 век прочие н. е., интервал, прочут с някои от най-известните фараони, в това число Тутанкамон. Екипът от френски откриватели стартира разкопките през март, спря през май, само че възобнови работата си през август.

Те също откриха пет цветни маски и повече от 1000 скулптури на Ушабти в друга гробница наоколо. Статутите на Ушабти са дребни фигурки на прислужници, които служат на мъртвите в отвъдния живот. Повече от 300 м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР