Мумиите, открити преди пет години на територията на археологическия обект

...
Мумиите, открити преди пет години на територията на археологическия обект
Коментари Харесай

Мистериозен артефакт беше открит в очните гнезда на мумия от Перу

Мумиите, открити преди пет години на територията на археологическия обект в Пачакам, са проучени благодарение на мобилен рентгенов комплекс от учени от Университета в Западен Онтарио (Канада). Сканирани са общо 200 остатъци, датирани от 1100-1470 години. В доста фотоси учените виждат странни артефакти.

Направени са общо 880 фотоси и са осъществени 31 компютърни сканирания. По-късно от двуизмерни изображения се основава един тип мозайка, комбинирайки ги дружно, с цел да се получи ясна цифрова картина. Както се оказа, доста от телата били отчасти непокътнати, тъй че било невероятно да се отстрани пластът тъкан от тях.

На една фотография експертите видяха огънат диск, наименуван "тако ". От другата е изострен предмет, който е затънал в една от мумиите. На третата фотография има татуировка на ръката и огромен брой памучни семена, които най-вероятно са били нужни за траурен обред.

Не е известно дали телата са били мумифицирани. Може и самите те да са стигнали това положение заради сухия климат. Въпросът също остава отворен при какви условия всички предмети са се появили в телата на мъртвите.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР