Мумбай, Индия – Мачовете на Световното първенство по крикет срещнаха

...
Мумбай, Индия – Мачовете на Световното първенство по крикет срещнаха
Коментари Харесай

„Очаквах по-добро“: Защо толкова много празни места на Световното първенство по крикет в Индия?

Мумбай, Индия – Мачовете на Световното състезание по крикет срещнаха разбъркан отговор от страна на почитателите, както и на стадионите запълнени за мачовете на нацията-домакин Индия, само че интензивността за игри с присъединяване на други тимове на някои места е неудовлетворителна.

Международният съвет по крикет сподели, че 542 000 почитатели са посетили мачовете доникъде на пътя, 190 000 повече спрямо еквивалентния стадий през 2019 година

Продължете да четете

лист от 4 детайла „ Имам болки в сърцето си “: Феновете на Пакистан очевидно отсъстват от конфликта в Индия „ Световното състезание на BJP “: Моди от Индия употребява крикета като политическо оръжие Феновете са разочаровани от „ доста калпаво “ ' Процес на продажба на билети за Световната купа по крикет Какво би трябвало да знаете за стадионите за Световната купа по крикет завършек на списъка

Световното състезание по ODI през 2023 година, върховото събитие на крикета, към този момент приключи две трети от 48-те си мача и до момента срещите се организираха на всичките 10 места.

Както се очакваше, всичките седем мача на Индия привлякоха съвсем цялостни тълпи на седем места, защото море от синьо превземаше всякога, когато тимът на Рохит Шарма се появяваше в устрема си да завоюва втората международна купа на страната.

Ситуацията обаче е друга за мачовете отвън Индия.

Някои игри отвън Индия видяха положителни тълпи в градове като Мумбай, Бенгалуру, Ченай и Ню Делхи. Тези градове, обичайно известни със своята просвета на крикет, съумяха да запълнят близо 80 % от местата на своите игрища. Но други места като Дхарамсала и Ахмедабад не съумяха да създадат това.

Хаотичният развой на издаване на билети беше главен проблем на Световното състезание. Забавеното оповестяване на мачовете, както и прекалено високите цени на билетите и лимитираната наличност направиха преживяването на почитателите неприятно за мнозина.

Като допълнение към това, горещото време в множеството градове и неналичието на благоприятни условия за пътешестване до някои места, като Пуна и Лакнау, вършат преживяването на мача предизвикателство за почитателите.

Лалит Калидас, който прави репортажи за Световното състезание за Sportstar, индийско спортно списание и уеб страница, сподели, че общата изборна интензивност не е впечатляваща.

„ Мисля, че посещаемостта не е толкоз огромна, колкото чаках. Голяма част от това е обвързвано с проблемите с билетите “, сподели Калидас пред Al Jazeera. „ Дори за неутрални мачове чаках по-добра аудитория. “

 ИНТЕРАКТИВНО---Venue-in-ICC-Cricket-World-Cup-2023-1695798518

Откриването на шампионата сред финалистите от последното издание Нова Зеландия и защитаващият първенеца Англия притегли към 47 000 почитатели на стадион „ Нарендра Моди “ в Ахмедабад, най-голямото игрище за крикет в света с потенциал от 132 000.

Фенове и играчи повдигнаха въпроси по отношение на ниската интензивност, критикувайки уредниците за редиците с празни места.

„ За първия мач се появиха към 47 000 почитатели, което е по-добре от множеството стадиони по света, само че за подобен тип прекарване беше много ниска интензивност “, сподели Калидас.

Калидас, който участва на мача Индия против Бангладеш в Пуна, сподели, че почитателите се оплакаха, че мъчно доближават до стадиона. Стадионът на Maharashtra Cricket Association Stadium се намира надалеч от основния град на автомагистралата Мумбай-Пуна без връзки с публичен превоз.

„ Стадионът не беше изцяло цялостен за Индия против Бангладеш, само че имаше прилична интензивност “, сподели той. „ Бях отседнал в града, тъй като покрай стадиона нямаше положителни хотели и лиши до час и половина, с цел да стигна до стадиона. Докато се връщах, лиши съвсем два часа, с цел да стигнем до летището в Пуна.

„ Някои почитатели, които пътуваха от Мумбай, откриха, че е по-лесно да стигнат до стадиона, защото е по автомагистралата Пуна-Мумбай, само че другите пътуващи почитатели и даже бангладешките почитатели имаха доста проблеми с достъпа до стадиона “, сподели Калидас.

Въпреки предизвикателното пътешестване до работното място, почитателите се стекоха в забележителен брой от малко под 32 000 за Нова Зеландия против Южна Африка – два тима, които се борят за полуфиналите –  в Пуна.

Докато Пуна притегли рецензии за неприятния си достъп, стадионите в Мумбай, Ченай и Бенгалуру предложиха по-просто преживяване.

Калидас, който отразява Пакистан против Южна Африка, сподели, че към 29 000 почитатели са се появили на мача на стадион MA Chidambaram в Ченай, който има потенциал от 38 000.

„ В Ченай има сносно осведомена аудитория. По време на края на дуела Пакистан против Южна Африка, публиката искаше Пакистан да се оправи добре и аплодираше всяка доставка, която Шахин Африди хвърляше, ” спомня си той.

„ По-големите центрове ще привлекат повече гости за неутрални игри заради достъпността и преживяването от гледането на мач онлайн от такива големи зали “, сподели той.

 ИНТЕРАКТИВЕН---Teams-in-ICC-Cricket-World-Cup-2023-1695798361

Стадион Wankhede в Мумбай, който има потенциал от 33 000, имаше към 24 000 почитатели за Англия против Южна Африка, съгласно ESPNCricinfo, до момента в който Пакистан против Австралия на стадион M Chinnaswamy в Бенгалуру и Пакистан против Афганистан в Ченай също станаха очевидци на страховит банкет.

Тарек Ласкар, откривател и учител, участва и на трите мача, които се организираха от 20 до 23 октомври.

„ Стадионите в Мумбай, Ченай и Бенгалуру са доста налични във връзка с превоза. Стадионът в Бенгалуру е в центъра на града, тъй че няма терзания по отношение на пътуването до работното място “, сподели Ласкар, който живее в Бенгалуру.

„ Като клиент за първи път, открих стадиона в Ченай също доста наличен. Стадионите в Лакнау и Пуна са относително отвън града, тъй че би трябвало да планирате добре авансово, с цел да стигнете до там или евентуално да имате лично транспортно средство. Това може да е спънка за почитателите. “

Ласкар, който участва и на Световното състезание през 2011 година в Индия, добави, че наличието на мач в Дхарамсала, град на рид, заобиколен от кедрови гори на ръба на Хималаите, е „ логистично предизвикателство, в случай че не сте локален “.

„ Трудно е да отидеш там единствено за един мач инцидентно “, сподели той.

„ Пропускане на трик “

Някои критици съпоставят изборната интензивност на тазгодишното издание със Световното състезание през 2019 година, извършено в Англия и Уелс. Но Ласкар счита, че сравнението е незаслужено, защото стадионите в Индия са по-големи и по този метод е мъчно да се изпълнят.

Например, най-голямото заведение през 2019 година, Lord’s Stadium, имаше потенциал от 30 000 места. Всички заведения в Индия, като се изключи Дхарамсала, имат по-голям потенциал от този на Lord.

Въпреки няколко казуса, Ласкар има вяра, че общата изборна интензивност до момента е била „ страхотна “, само че окончателните числа би трябвало да се сравнят с изданието от 2011 година, което също се организира в Индия, с цел да се направи точна картина.

„ Изпълнението беше положително макар, а не заради логистиката и останалата част от процеса “, изясни той. „ Първоначално се притеснявах, че изборната интензивност за неутралните игри ще бъде в действителност неприятна, само че не беше по този начин. Част от заслугите са на някои центрове като Делхи, Мумбай и Ченай. “

Гомеш С, кореспондент за вестник The New Indian Express, който участва на първите пет мача на Индия, сподели, че смесената реакция от страна на почитателите се дължи частично и на метода, по който се разви шампионатът.

Индия, която е най-хубавият състезател, към този момент си е осигурила място на полуфиналите с оптималните 14 точки от седем игри. Южна Африка е втора с 12 точки след седем мача, до момента в който Австралия е трета с осем точки от шест мача, а Нова Зеландия е четвърта с осем точки след седем мача.

„ Първите три тима са много ясни и резултатите не бяха толкоз забавни, колкото чакаха уредниците “, сподели Гомеш.

„ Защитаващите купата си съвсем са отпаднали. Другият тим, който се очакваше да провокира звук, беше Пакистан. Те също не са в доста добра позиция. “

 ИНТЕРАКТИВНО - Световна купа за мъже-prize-money-trophy-award-winner- 2023-1695558421

Ласкар, доста пътувал почитател на крикет, сподели, че някои мачове е можело да се проведат на други места, като Rajkot и Guwahati, до момента в който Kalidas сподели, че Indore или Mohali биха могли да бъдат добра опция на Dharamsala, която е подложена на критика за положението на външното поле.

„ Когато бяха оповестени мачовете, мислех, че шампионатът ще има 13 или 14 места, като няколко места ще имат единствено една игра, с цел да им даде визия за шампионата. Това е пропуснат трик “, сподели Ласкар.

Липсата на тълпи на някои мачове може също да отразява намаляващия интерес към ODI крикет и възобнови дебата по отношение на уместността на формата.

За множеството инцидентни фенове тричасовият театър на крикет Twenty20 е избор номер едно, до момента в който тестовите мачове остават приоритет за обичайните почитатели. Крикетът ODI наподобява се бори в тази борба.

Гомеш сподели, че бъдещето на двустранния ODI крикет може да е под подозрение, само че ODI Световната купа евентуално ще остане тук.

„ Става малко мъчно да се задържи вниманието на хората за седем до осем часа за ODI мач “, сподели Гомеш. „ Броят на двустранните ODI може да намалее фрапантно през идващите години, тъй като има доста малко подтекст за това … само че Световната купа? Не съм доста сигурен.

„ Това към момента е най-големият шампионат по крикет, който съществува. Не бих изключил прекъсването на Световното състезание по ODI към момента. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР