Мултипрофилен екип от няколко клиники в Пирогов“ се пребори за

...
Мултипрофилен екип от няколко клиники в Пирогов“ се пребори за
Коментари Харесай

Лекари от „Пирогов“ и „Майчин дом“ спасиха родилка от Дупница със сепсис и бебето ѝ

Мултипрофилен екип от няколко клиники в „ Пирогов “ се пребори за живота и здравето на бременна жена от Дупница, а бебето ѝ беше изродено по неотложност в университетската болница.

29-годишната жена от Дупница търси помощ по неотложност в „ Пирогов “, защото има гноясал фасциит, който не е оздравял. При визитата ѝ в „ Пирогов “ дежурните лекари откриват, че все още дамата има едно от най-честите затруднения на болестта – сепсис. Усложняващ факт е, че дамата е бременна в 36 гестационна седмица с второто си дете. Това постанова тя да бъде оперирана по неотложност, с цел да бъде избавен както нейния живот, по този начин и този на бебето в утробата.

Незабавно завеждащият Отделение по оперативна гинекология доктор Людмил Джунков и изпълнителният шеф на „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров се свързват с шефа на „ Майчин дом “ проф. Иван Костов. Осъществена е колаборация сред пироговските експерти от гнойно-септична хирургия, оперативна гинекология, реанимация и сътрудниците им от неонатологията на „ Майчин дом “.

Лекарската комисия взема решение да се направи незабавно цезарово сечение в полза на майката и плода. Благодарение на навременните съответни старания в операционната, в която се борят за живота на майката, проплаква Виктор (Името идва от латинското " Victori ", което значи победа, бел. ред.)

Мъникът е превозен неотложно в неонатологията на „ Майчин дом “. Майка му пък е настанена в реанимацията на „ Пирогов “, където е лекувана повече от 10 дни.

Майката и бебето към този момент са дружно у дома. Семейството благодари на доктор Людмил Джунков, доктор Валентин Димитров, проф. Иван Поромански, доктор Дениза Алексиева, проф. Стоян Миланов от „ Пирогов “, както и на проф. Иван Костов и доктор Хитрова от „ Майчин дом “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР