Мултимедийната изложба Непознатата Саудитска Арабия“ ще ви срещне с един

...
Мултимедийната изложба Непознатата Саудитска Арабия“ ще ви срещне с един
Коментари Харесай

Предстои мултимедийна изложба Непознатата Саудитска Арабия във Варна

 Мултимедийната галерия " Непознатата Саудитска Арабия “ ще ви срещне с един едва прочут и другоземен свят. Тя включва 39 фотографски пана с над 200 фотоси. Те ще ви отведат до места, които малко на брой към момента са посещавали. Сред тях са гробниците от Набатейската цивилизация в Мадаин Салех и обезлюдения град Ал Ула. В техен контраст са ултрамодерните архитектурни чудеса на столицата Рияд и 30 километровия приморски бул. на Джеда – " Корниш “.

Отношенията сред България и КСА се развиват сполучливо, откакто там към този момент има българско посолство. Първият български дипломат в кралството, господин Димитър Абаджиев, трасира развиването сред двете страни в посока развиване на туризма, импорт на наши хранително артикули, които се радват на огромна известност в арабския свят. Наскоро бе подписан меморандум за съгласие сред авиационните администрации на двете страни, което открива пътя за постоянни полети сред двете страни. Изложбата се реализира със съдействието на община Варна.

В Саудитска Арабия се намират едни от най-големите пазари за камили, където надпревари за камили са с бюджет от няколко милиона $. Изложбата ще ви води и в градините за фурми в сърцето на пустинята, които извличат водата за напояване от стотици метри дълбочина.

По улиците на остарелия град в Джеда, посетителите ще могат виртуално да си купят от хилядите ухания от пазара за аромати, където калъпите с червен и черен тамян ще се са изложени непосредствено на улицата.

Изложбата е мултимедийна, тъй като всяко пано е съпроводено с QR код, който ще води посетителите с малко видео непосредствено на мястото, което е тематика на съответните фотоси. По този метод всеки ще може непосредствено да се придвижи в античното царство на Набатейците, да бере плодове гадините за фурми, да се качи на върха на високите пустинни небостъргачи или даже да посети рибния пазар на град Джеда.

Изложбата е дело на Велин и Мария Паскови. Зад гърба си те имат две травел фотографски изложения. " Зимен Китай “ води фенове на противоположния температурен полюс при ледените снежни статуи в северния китайски град Харбин, на -30о.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР