Мултилатерализмът ще бъде от ключово значение, за да се справим

...
Мултилатерализмът ще бъде от ключово значение, за да се справим
Коментари Харесай

Блинкън призова за многостранен подход за справяне с пандемията

Мултилатерализмът ще бъде от основно значение, с цел да се оправим с рецесията, провокирана от пандемията от новия ковид. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи това на срещата на министрите на външните работи на страните от Г-20 в италианския град Матера, съобщи Франс прес.

" Многостранното съдействие ще бъде от основно значение за нашата групова дарба да сложим завършек на тази международна здравна рецесия ", сподели Блинкън при откриването на срещата.

По този метод той показва една радикална смяна в позицията на Съединени американски щати при новия президент Джо Байдън спрямо администрацията на неговия предходник на поста Доналд Тръмп, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Това е годно и за работата, която би трябвало да свършим, с цел да засилим международната здравна сигурност, тъй че да можем по-добре да откриваме, предотвратяваме и отговаряме на бъдещи здравни рецесии ", добави Блинкън.

" За да се постави завършек на пандемията, ние би трябвало да получим повече ваксини. Многостранната самодейност КОВАКС подсигурява, че имунизациите се разпределят заслужено и идват в страните, които имат най-голяма потребност от тях ", акцентира държавният секретар на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР