Мултижанровият изпълнител Джон Батист, дуото Silk Sonic и тийн сензацията

...
Мултижанровият изпълнител Джон Батист, дуото Silk Sonic и тийн сензацията
Коментари Харесай

Големите победители на наградите Грами

Мултижанровият реализатор Джон Батист, дуото Silk Sonic и тийн сензацията Оливия Родриго победиха на церемонията за 64-ите награди "Грами ", разпределяйки си четирите водещи оценки за албум, ария и запис на годината и за най-хубав нов реализатор.

Джон Батист - музикант от афроамерикански генезис, изявяващ се в разнообразни жанрове, завоюва водещия приз за албум на годината на церемонията, която включваше неочакван апел на украинския президент Володимир Зеленски, означи Ройтерс. Батист , който е бендлидер в късното шоу на Стивън Колбер, получи общо пет оценки, включително топ премията за джаз албума си "We Are ", въодушевен от придвижването "Животът на чернокожите има значение ". "Вярвам в това от цялото си сърце - няма най-хубав музикант, най-хубав художник, най-хубав танцьор, най-хубав артист. Творческите изкуства са субективни. Аз просто навеждам глава и работя върху занаята всеки ден ", показа Батист .

Останалите призове на Джон Батист , който водеше по номинации с 11 на брой, са за най-хубаво музикално видео за "Freedom " - ослепителен трибют за Ню Орлиънс, и премия за композицията и аранжимента на песните за анимацията "За душата " на "Пиксар ".

Дуото Silk Sonic в състав Бруно Марс и Андерсън Паак завоюва другите две водещи награди "Грами " - за ария и запис на годината за шлагера си "Leave the Door Open ", въодушевен от 70-те години на предишния век.

Марс и Паак станаха от местата си и танцуваха постепенно, преди да се насочат към сцената. "Наистина се опитваме да останем скромни в този миг ", пошегува се Паак, до момента в който двойката приемаше второто си отличие.

С триумфа си в две от съществени категории Бруно Марс е на път да сътвори история: той стана единственият реализатор дружно с Пол Саймън, който е печелил три пъти премията за запис на годината. Марс също така изравни върха за най-вече победи в категорията за ария на годината с две.

Деветнадесетгодишната тийн сензация Оливия Родриго , прочула се със сърцераздирателната балада "Drivers License " от дебютния й албум "Sour ", завоюва четвъртата водеща премия за най-хубав нов реализатор. Към нея певицата прибави още две оценки - за най-хубав поп вокален албум за "Sour " и за най-хубаво солово поп осъществяване за "Drivers License ". "Това е най-голямата ми сбъдната фантазия. Благодаря ви доста! ", сподели Родриго, държейки трофея си за най-хубав нов реализатор.

Един от основните моменти на церемонията беше включването на президента на Украйна Володимир Зеленски , показан от водещия Тревър Ноа. Появата му контрастираше с радостната атмосфера на наградното шоу. "Какво се опълчва най-вече на музиката? Мълчанието на разрушените градове и убитите хора. Запълнете тишината с вашата музика. Подкрепете ни по всеки вероятен метод. С всичко друго, само че не и с безмълвие ", прикани Зеленски в авансово записаното си видеопослание.

След включването му Джон Леджънд извърши песента "Free " взаимно с украински създатели в заточение, измежду които певицата и актриса Мика Нютън и поетесата Люба Якимчук.

Дуото Silk Sonic откри церемонията в Лас Вегас със своя деятелен и инфекциозен микс от ретро соул и фънк, изпълнявайки парчето си "777 ".

Рапърката Doja Cat и певицата SZA произнесоха прочувствена тирада, откакто завоюваха премията за най-хубаво осъществяване на поп дует или група група за песента "Kiss Me More ", означи Асошиейтед прес.

Церемонията се оказа фамилна работа за братовчедите Baby Keem и Kendrick Lamar , които получиха оценката за най-хубаво рап осъществяване за песента си "Family Ties ". Парчето донесе 14-а премия "Грами " на Ламар и първа на Кийм, който сподели: "Нищо не можеше да ме приготви за този миг ", откакто излезе на сцената, с цел да вземе трофея си.

Крис Стейпълтън завоюва третата си премия "Грами " за най-хубаво солово кънтри осъществяване за "You Should Probably Leave ".

Ветеранът Тони Бенет усили върха си за реализатор с най-вече оценки за обичаен поп вокален албум с 14 победи. Наградата му донесе дуетният албум "Love for Sale ", записан взаимно с Лейди Гага.

Церемонията за премиите "Грами " - водещите оценки в света на музиката, трябваше да се организира през януари, само че беше отсрочена поради увеличението на случаите на болест с COVID-19. Шоуто също така беше преместено от Лос Анджелис в Лас Вегас. Звездите минаха по аления килим, а хиляди фенове препълниха залата "Ем Джи Ем Гранд Гардън Арина ", за разлика от предходната година, когато събитието се организира навън пред малобройна аудитория.

Водещият Тревър Ноа насочи приз към публиката да мисли за шоуто като за "концерт, на който раздаваме награди ". "Ще държим имената на хората надалеч от устата си ", добави Ноа, нанасяйки вербален шамар на артиста Уил Смит. Смит преди седмица удари пестник на комика Крис Рок на церемонията за премиите "Оскар " и му сподели да не загатва името на брачната половинка му с "мръсната си уста ".

Корейската поп група BTS - световен феномен, който в никакъв случай не е печелил "Грами ", още веднъж остана с празни ръце. Момчетата, облечени напълно в черно, бяха измежду изпълнителите на шоуто, поднасяйки високооктаново осъществяване на шлагера си "Butter ".

Рок групата Foo Fighters , чийто барабанист Тейлър Хокинс умря доскоро повече от седмица, завоюва три награди, в това число за най-хубав рок албум за "Medicine at Midnight ". Никой от групата не се появи, с цел да одобри трофеите. Певицата Били Айлиш уважи Хокинс, излизайки на сцената за осъществяването си с черна тениска с лика му.

Носителите на премиите "Грами " се избират от към 11 000 имащи право на глас членове на американската Национална звукозаписна академия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР