Мулето, контактувало с полицая от Трето районно Стоян Павлов, който

...
Мулето, контактувало с полицая от Трето районно Стоян Павлов, който
Коментари Харесай

Няма спирка! Пенсионерите в Пловдив дали 180 хиляди лева само за месец на телефонни измамници

" Мулето ", контактувало с служителя на реда от Трето районно Стоян Павлов, който бе задържан за рушвет, го наричало " Шефе ". " На този стадий не е ясно дали това е ставало поради ранга му в полицията - Павлов е шеф на бранш " Охранителна полиция " в районното или тъй като служителят е имал някакво място в йерархията " съобщи окръжният прокурор Румен Попов.

Стоян Павлов е арестуван за 72 часа с предписание на прокуратурата. Очаква се наблюдаващият прокурор да изиска непрекъсната мярка за неотклонение от съда.

" До този миг в полицията не е имало данни за друга незаконна активност на Павлов ", съобщи шефът на полицията ст. комисар Атанас Илков. Окръжният прокурор обаче разяснява, че както и при други случаи с разкрити закононарушения на служители на реда, сигналите стартират да валят, след арестите им. За Павлов също били постъпили сигнали от други служби, съгласно които имало и други данни за корупция.

Според ст. комисар Илков виновността на Павлов е лична и на никого в Трето районно не може да бъде търсена отговорност за неупражнен надзор.

Прокуратурата разполага с видеозаписи и свидетелски показания, с които да документира закононарушението. Камерите в Трето районно ръководство са снимали няколко срещи сред Павлов и въпросното " муле ". Той е бил другар на служителя на реда.

През септември в Пловдив е имало същинска пандемия от телефонни измами. Регистрирани са 21 случая, при които възрастните хора са дали на измамниците 180 000 лв.. По огромната част от измамите са осъществени по сюжета " помощ на полицията ", като излиза наяве, че телефонните измамници, т.нар " въртачи " към този момент са изместили контролния си център в Румъния.

Трима от тях са задържани на влизане в България предходната седмица, а други три мулета са прибрани в Пловдив.

Мошениците са извънредно изобретателни и ползват разнообразни психически похвати, с цел да закачат на въдицата набелязаната жертва. Сред излъганите е майка на полицейски чиновник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР