Мухълът е биологичен род от царство гъби, представителите на който

...
Мухълът е биологичен род от царство гъби, представителите на който
Коментари Харесай

Открих мухъл в апартамента, доста неприятно. Добре, че съседката ме светна как да се отърва от него

Мухълът е биологичен жанр от царство гъби, представителите на който се развиват като мека синьо-зелена повърхнина извънредно върху овлажнени повърхности в домовете и изключително драговолно – върху оставени по-дълго време непокрити органични хранителни субстанции. Мицелът им съставлява мощно разклонена клетка с голям брой ядра. Използват се разнообразни химически препарати, които да ви отърват от мухъла, защото той е нездравословен за здравето – предизвиква алергии или раздразнение, само че също необясними на пръв взор отмалялост или депресии! Ние обаче ще спрем вниманието ви върху някои натурални разтвори, също по този начин ефикасни, само че в същото време – изцяло безвредни за вас и домашните ви любимци!

Да стартираме с оцета – напръскайте мухлясалите повърхности с бял оцет, изчакайте няколко часа и почистете с неметална четка – голямата част от плесенните спори ще изчезнат!

По сходен метод действате като вместо оцет, употребявате 3% разтвор на водороден пероксид „ кислородна вода/, само че този път изчаквате единствено 10 минути и избърсвате повърхността с влажна забрадка. За да подсилите резултата, прибавете към кислородната вода малко сода и оцет. А ето и един по-скъп, само че доста сполучлив метод да отстраните мухъла от вкъщи си: смесвате 2 с.л. масло от чаено дърво с 2 ч. чаши вода, поставяте добре разбъркания разтвор в снабдено с разпръсквач шише, напръсквате мухлясалата повърхнина и я оставате така; след няколко дни освен мухълът, само че и миризмата на масло ще изчезнат! Друг способ е да разтворите в 2 ч. чаши вода 20 капки дестилат от семената на цитрусови плодове + вода и още веднъж действате с пулверизатора, като не избърсвате напръсканата повърхнина. Накрая вижте едно естествено и доста мощно средство: разтваряте сода за самун във вода и напръсквате повърхността с мухъла; след няколко минути я измивате с четка и избърсвате с влажна забрадка. Тъй като мухълът е твърдоглав и може да се върне, то от време на време почиствайте към този момент третираните повърхности с влажна забрадка и ги напръсквайте с съсредоточен оцетен разтвор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР