Мугабе, който управлява страната с желязна ръка от 37 години,

...
Мугабе, който управлява страната с желязна ръка от 37 години,
Коментари Харесай

Старият диктатор Робърт Мугабе подаде оставка

Мугабе, който ръководи страната с желязна ръка от 37 години, е уведомил за оставката си в писмо, изпратено до Народното събрание, заяви ръководителят на Националното заседание, долната камара на законодателния орган, Джейкъб Муденда, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Когато Муденда разгласи новината пред депутатите, в залата избухна плевел екстаз.

По-рано през днешния ден двете камари на зимбабвийския парламент се събраха на взаимно съвещание, с цел да задвижат процедура по импийчмънт на президента. Муденда прекъсна дебатите по въпроса, с цел да заяви новината за отдръпването на Мугабе.

В писмото на президента се споделя, че оставката му влиза в действие неотложно.

На изключително съвещание в неделя ръководещата партия ЗАНУ-ПФ в профил 93-годишния Мугабе от лидерския пост и изключи от редиците си брачната половинка му Грейс Мугабе.

Партията упреква Робърт Мугабе, че "е разрешил на брачната половинка си да узурпира власт " и че "вече не е във физическо положение да извършва отговорностите си ".

Тогава негов племенник съобщи в Република Южна Африка, че президентът на Зимбабве и брачната половинка му Грейс са "готови да умрат в името на правдата " и нямат желание да се отдръпват непринудено, макар митингите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР