Mubadala World Tennis Championship, четвъртфиналАндрей Рубльов – Борна Чорич 7-6(4),

...
Mubadala World Tennis Championship, четвъртфиналАндрей Рубльов – Борна Чорич 7-6(4),
Коментари Харесай

Рубльов се справи с Чорич и е на полуфинал в Абу Даби


Mubadala World Tennis Championship, четвъртфинал

Андрей Рубльов – Борна Чорич 7-6(4), 6-4

Андрей Рубльов ще играе на полуфиналите на тазгодишния показателен шампионат в Абу Даби след чиста победа над Борна Чорич. И двамата съперници се показаха на високо равнище, единственият пробив в мача се оказа решителен се триумфа на международния №8.

Утре Рубльов ще се изправи против Карлос Алкарас, до момента в който Чорич ще играе с Камерън Нори в плейофа за пето място.

Един от главните фактори за триумфа на Рубльов бе неговото предимство във връзка с извоюваните на ретур точки (20-15), защото двамата бяха изцяло равностойни на начален удат (50-50). Руснакът завоюва 86% от точките си на първи сервис (36/42) и осъществя един от двата си брейкпойнта (50%), до момента в който Чорич не съумя да осъществя единствения си късмет за пробив.

Чорич имаше опция да пробие още в първия гейм, само че Рубльов съумя да избегне заплахата. Това бе и единственият брейкпойнт в сета, защото и двамата бяха доста солидни на сервис. В последвалия тайбрек обаче втората ракета на Русия пласира няколко отлични форхенда по диагонала и това му оказа помощ да стигне до три следващи сетбола. Чорич избави първия, само че Рубльов не му разреши да продължи да се надява на поврат и се наложи със 7-6(4).

Изглеждаше, че вторият сет ще се развие по изцяло подобен метод, защото в първите осем гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив. Статуквото бе на път да се резервира, само че Рубльов реализира поврат от 30-40 и осъществя доста значим брейк. Чорич можеше да върне интригата, само че в оказалия се финален в мача гейм пропиля задатък от 0-30 и Рубльов остана безукорен на сервис, триумфирайки със 7-6(4), 6-4 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР