Mubadala Silicon Valley Classic, осминафиналКоко Гоф – Наоми Осака 6-4

...
Mubadala Silicon Valley Classic, осминафиналКоко Гоф – Наоми Осака 6-4
Коментари Харесай

Гоф елиминира Осака в Сан Хосе


Mubadala Silicon Valley Classic, осминафинал
Коко Гоф – Наоми Осака 6-4 6-4


Коко Гоф отстрани някогашната №1 Наоми Осака с 6-4 6-4, с цел да продължи към четвъртфиналите в Сан Хосе. С успеха си тя изравни салдото в съперничеството, като към този момент всяка от тях има по два триумфа.

Предстои ѝ мач против втората сложена Паула Бадоса в петък вечер.

Гоф се изправи против една от тенисистките с най-хубав начален удар в Тура, само че също сподели възхитително показване в този аспект на играта си. Осака не съумя да запише нито един брейк преди заключителните моменти на дуела.

Само един пробив ги разделяше през първия сет, само че Коко задържа натиска и във втората част, повеждайки с 5-1.

Наоми обаче не бе подготвена да се откаже по този начин елементарно и сподели шампионски темперамент, спасявайки четири мачбола от 0-40, с цел да понижи до 2-5. Последва пробив за 3-5 и още три избавени мачбола от 0-40 в идващия гейм – 4-5.

„От толкоз от дълго време разрешавам на хората да споделят, че имам слаба душeвност, че забравих коя съм – осъзнах, че сходни обрати са това, което аз съм привикнала да върша. Загубих мача, само че си върнах увереността. Напрежението не ме побеждава. Аз съм напрежението. Щастлива съм от това,“ сподели Осака след борбата.

Гоф също бе удовлетворена от развоя:

„Мисля, че съм подобрила играта си във всички аспекти и го демонстрирах през днешния ден. Знаех, че няма да е елементарно да се изправя против Наоми. Според мен тя има една от най-хубавите игри от главната линия в Тура. Когато се изправям против нея, зная че това е мястото, в което ще ме надиграе, в случай че завоюва дуела – в точките от главната линия. Смятам, че опазих своята позиция и през днешния ден завоювах доста повече от тези разигравания от нея,“ разяснява американката.

18-годишната състезателка е една от най-хубавите през 2022 и стои единствено зад Швьонтек и Жабур в конкуренцията за финалите на WTA. Днес тя сподели за какво това е по този начин.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР