Mubadala Silicon Valley Classic, четвъртфиналПаула Бадоса – Коко Гоф 7-6(4)

...
Mubadala Silicon Valley Classic, четвъртфиналПаула Бадоса – Коко Гоф 7-6(4)
Коментари Харесай

Бадоса спря Гоф в Сан Хосе


Mubadala Silicon Valley Classic, четвъртфинал
Паула Бадоса – Коко Гоф 7-6(4) 6-2


Паула Бадоса спря серията на Коко Гоф в Сан Хосе и се класира за полуфиналите на шампионата. Световната №4 се наложи над представителката на домакините със 7-6(4) 6-2.

„Никога не е елементарно да играеш против толкоз нападателен играч, който сервира по този начин добре,“ сподели тя след мача. „Мисля, че се приспособих добре към тениса ѝ в края на първия сет и изиграх съвършен тайбрек, тъй че съм щастлива от представянето си.“

Испанката усъвършенства салдото си в съперничеството на 2-1 и продължава приключенията си в Сан Хосе, откакто в предходния кръг едвам преодоля квалификантката Елизабет Мандлик след закъснение от пробив в решаващия сет.

В петък вечер тя още веднъж трябваше да навакса брейк пасив, само че в първата част. Когато един път пое надзор над тайбрека обаче, повече не върна самодейността в ръцете на Гоф.

Бадоса изигра чист мач с 17 уинъра и 15 непредизвикани, реализирайки четири от осемте си точки за пробив, до момента в който 21-те печеливши удара на съперничката ѝ бяха обезвредени от 29-те непредизвикани неточности (включително шест двойни).

В идващия кръг ѝ следва дуел с Дария Касаткина, която отстрани Арина Сабаленка с 4-6 7-5 6-0 – четвърта победа над тенисистка от топ 10 за 2022.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР