Mubadala Citi Open, първи кръгМарта Костюк – Бианка Андрееску 2-6,

...
Mubadala Citi Open, първи кръгМарта Костюк – Бианка Андрееску 2-6,
Коментари Харесай

Костюк спаси три мачбола и победи Андрееску


Mubadala Citi Open, първи кръг
Марта Костюк – Бианка Андрееску 2-6, 6-3, 7-6(5)


В едно от дербитата на първия кръг във Вашингтон Марта Костюк направи поврат след изгубен първи сет, спасявайки и три мачбола, с цел да победи Бианка Андрееску след 2-6, 6-3, 7-6(5).

Украинката, на рекордната си 34-а позиция в ранглистата, стигна до първи триумф над канадката във втория мач посред им като го реализира с нападателна игра от дъното на корта и доста уинъри, комбинирани с прецизна игра в най-важните моменти.

Андрееску завоюва първия сет след два пробива, само че обстановката небрежно се промени във втората част, в която Костюк натрупа задатък от 3-0. Канадката небрежно изравни и даже имаше два брейкбола за 4-3, само че съперничката ѝ се измъкна и взе сета.

Костюк проби първа в решителния сет, само че и Андрееску показва резистентност. Тя даже поведе с 5-4.

„ Пропуснах възможностите си при 4-4, след това направих някои мъчителни неточности “, разяснява Костюк след мача. „ Честно казано, не имах вяра, че ще печеля, само че пробвах да играя всяка точка, да остана в мача и да не се отхвърлям. “

Сервирайки за оставане в мача Костюк избави мачбол за 5-5, след което още два, с цел да вкара мача в тайбрек. В него тя доближи до първата си опция да затвори мача след сполучливо воле от сложна позиция. В последвалото разиграване Андрееску прати топката в навън и по този начин постави завършек на траялия 2 часа и 43 минути дуел.

Канадката приключи дуела с по-добри статистически данни, само че напред към втори кръг продължава Костюк. За нея следва мач с №2 в схемата Каролин Гарсия.

В идната фаза е и шампионката от 2022-а Людмила Самсонова, която нямаше проблеми против Даниел Колинс – 6-1, 6-3.

Лорън Дейвис, която мина през квалификациите, продължава с успехите след 7-6(8), 3-6, 6-1 против Слоун Стивънс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР