Mubadala Citi DC Open, осминафиналГригор Димитров – Емил Русувуори 6-4,

...
Mubadala Citi DC Open, осминафиналГригор Димитров – Емил Русувуори 6-4,
Коментари Харесай

10 години по-късно: Григор отново е четвъртфиналист във Вашингтон


Mubadala Citi DC Open, осминафинал

Григор Димитров – Емил Русувуори 6-4 , 6-3

Григор Димитров записа нова победа на ATP 500 шампионата във Вашингтон. Българинът доближи до четвъртфиналите след успех над международния №55 Емил Русувуори. По този метод първата ни ракета изравни най-хубавото си класиране в шампионата, откакто през 2013 година още веднъж бе измежду най-хубавите осем на Citi Open.

Следващият му конкурент ще бъде Юго Умбер или Йосуке Уатануки.

Димитров пласира повече асове (4-1) и уинъри (22-15), като в това време направи по-малко непредизвикани неточности (23-31). Българинът завоюва 79% от точките си на първи сервис (27/34) и осъществя три от деветте си шанса за пробив (33%), до момента в който Русувуори оползотвори един от своите три брейкпойнта (33%).

Григор Димитров завоюва жребия и избра да сервира. Последваха няколко оспорвани разигравания, в които българинът сподели нужното самообладание и завоюва подаването си, записвайки първия ас в мача. Русувуори изравни резултата, само че първата ни ракета продължи да бъде доста стабилен на сервис и си върна водачеството при 2-1.

Финландецът обаче още веднъж възвърне равенството, а след това стигна до брейкпойнт след бекхенд в мрежата от страна на Димитров. Световният №20 обаче отговори с отличен сервис и още веднъж излезе напред в резултата, повеждайки с 3-2.

Форхенд в навън на Русувуори даде на българина два следващи шанса за пробив. Те обаче бяха пропуснати откакто Димитров на два пъти не съумя да откри рамките на корта при офанзива с бекхенд. Първата ни ракета пропиля още един брейкпойнт, само че продължи да слага съперника си напрегнат. Нова неточност на Русувуори даде четвърти късмет на Димитров, като този път пробивът стана факт след слайс в мрежата на финландеца.

Впоследствие българският тенисист бе подложен напрегнат, откакто позволи равнене от 40-15, а малко по-късно подари брейкпойнт на Русувуори след двойна неточност. Димитров избегна заплахата с праволинеен смач при мрежата, само че все пак неговият конкурент върна пробива и направи резултата 4-3, завършвайки гейма с акуратен форхенд по диагонала.

Силните минути за финландеца продължиха и той изравни геймовете. Димитров обаче съумя да прекъсне серията му и да си върне водачеството при 5-4. Българинът стигна до сетбол, откакто настигна къса топка и размина Русувуори с невъзмутим и техничен удар по правата. Пред Димитров обаче се откри нова опция, при която бекхендът на Русувуори го съобщи и първата ни ракета завоюва сета с 6-4.

Началото на втория сет донесе няколко сложни минути за Григор Димитров. Българинът изостана с 0-30 в третия гейм, само че все пак завоюва подаването си и не разреши на Русувуори да реализира ранен пробив.

Първата ни ракета продължи да владее самодейността и стигна до точка за пробив след бекхенд в навън от страна на Русувуори. Димитров не пропусна чудесния късмет и проби след безмилостен форхенд от вътрешността на корта. Българинът се възползва оптимално от съмненията в играта на съперника си и затвърди пробива с гейм на нула, повеждайки решително с 4-1.

Пред Димитров се откри късмет за втори следващ пробив, откакто Русувуори изпрати топката в навън при опит за офанзива с форхенд по правата. Финландецът обаче избегна заплахата с директна точка от сервис и завоюва подаването си. Това въобще не тормози първата ни ракета, който записа нов безапелационно извоюван сервис гейм и направи сериозна крачка към успеха, повеждайки с 5-2.

Димитров стигна до мачпойнт по много гръмък метод – като догони къса топка и трансферира Русувуори. Сервисът на финландеца обаче го измъкна от сложната обстановка и той редуцира пасива си. Българинът обаче не разреши водачеството му да бъде застрашено и победи с 6-4, 6-3 след 1 час и 44 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР