Mubadala Abu Dhabi Open, финалЛюдмила Самсонова – Белинда Бенчич 6-1,

...
Mubadala Abu Dhabi Open, финалЛюдмила Самсонова – Белинда Бенчич 6-1,
Коментари Харесай

Бенчич спаси три мачбола и триумфира в Абу Даби


Mubadala Abu Dhabi Open, край

Людмила Самсонова – Белинда Бенчич 6-1, 6-7(8), 4-6

Белинда Бенчич завоюва втората си WTA 500 купа от началото на сезона, триумфирайки над Людмила Самсонова на финала в Абу Даби. Олимпийската шампионка бе изрично надиграна в първия сет и трябваше да избавя три мачбола във втория, само че реализира зрелищен поврат и подвигна първото си отличие в конкуренцията.

Началото бе отлично за Самсонова, която избави брейкпойнт още в първия гейм, след което осъществя ранен пробив и натрупа задатък от 3-0. Бенчич редуцира пасива си, само че незабавно по-късно рускинята изигра най-силния си интервал в мача и след три следващи гейма на 15 завоюва изрично първата част с 6-1.

Във втория сет съотношението на силите се промени фрапантно и този път Бенчич проби първа, като след това направи резултата 5-2 в своя изгода. Самсонова обаче изравни резултата и стигна до три следващи брейкпойнта при 5-5, които не съумя да осъществя и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него международната №19 имаше три благоприятни условия да завоюва купата, само че Бенчич избегна заплахата и изравни резултата в мача след 7-6(8).

В заключителния сет Бенчич бе доста солидна в отбранителен проект и подбираше доста добре моментите за офанзива, до момента в който непредизвиканите неточности на Самсонова доста зачестиха. Двете си размениха по един брейк, след което швейцарката реализира нов пробив и поведе с 4-2. Това се оказа основният миг за развиването на сета и олимпийската шампионка се наложи с 1-6, 7-6(8), 6-4 след 2 часа и 46 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР