Mтел демонстрира за първи път в България предимствата на новото

...
Mтел демонстрира за първи път в България предимствата на новото
Коментари Харесай

Мтел показа пръв 5G технологията

Mтел показва за първи път в България преимуществата на новото потомство 5G мобилни мрежи. Това се случи по време на особено събитие, което включваше високоскоростен тест на 5G, VR проява и балансиращи индустриални роботи.

Очаква се новата технология да разреши скорост на транспорт на данни от над 10 Gbps, като за съпоставяне тази в 4G е сред 100-150 Mbps. По време на демонстрацията бе измерена скорост от 2,2 Gbps (275 MB в секунда).

От Мтел оповестиха, че имат упоритостта да са първата компания, която ще направи налична 5G мрежата за българските консуматори. “Очаква се 5G стандартът да бъде избран през 2018 година, а ние имаме подготвеност да внедрим технологията незабавно щом са налични устройствата, които я поддържат и разполагаме с наличните честоти ”, съобщи основният механически шеф на Мтел Тодор Ташев. Той добави, че упованията са в идващите 5 години трафикът в мрежата на Мтел да се усили десетократно.

Още по-голямото преимущество на новия вид мрежа е извънредно ниското забавяне (latency) от под една милисекунда. Така мрежата се демонстрира като 15 пъти по-бърза и с 15 пъти по-малко забавяне, уточни Красимир Петров, шеф “Конвергентна мрежа и услуги ”.

По-ниското време за изчакване бе демонстрирано посредством три робота, които стабилизираха топка върху равна повърхнина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР