Мтел, част от A1 Group, променя сигнала свободно в своята

...
Мтел, част от A1 Group, променя сигнала свободно в своята
Коментари Харесай

Мтел променя сигнала „свободно” в своята мрежа

Мтел, част от A1 Group, трансформира сигнала „ свободно ” в своята мрежа. Телекомът към този момент вкара пилотно обновяването в региона на Бургас, Варна, Добрич и Шумен. До началото на месец май новият сигнал ще бъде деен в цялата страна. Той ще бъде с по-съвременно и съвременно звучене.

Промяната на сигнала „ свободно ” е част от тактиката на Мтел непрекъснато да усъвършенства своята мрежа, с цел да достави по-добри услуги на клиентите си, като внедрява последните нововъведения в телекомуникациите. От началото на 2017 година до момента компанията е вложила над 120 милиона лв. в рационализация на своята мрежата.

Мтел постоянно е била водач на телекомуникационния пазар във връзка с поддръжката и модернизацията на мрежата. Компанията първа у нас показва скорости в 4G мрежа още през 2011 година През 2017 година Мтел стартира процеса по внедряването на 4.5G мрежа, която обезпечава скорост на връзката с 30% по-висока по отношение на до момента. Технологията, която разрешава това, се назовава „ сливане на честоти ” (Carrier Aggregation) и генерира неведнъж по-бърз интернет според от потребления честотен набор. Мтел възнамерява да приключи процеса по имплементация на 4.5G мрежа в цялата страна до края на лятото тази година.

В средата на февруари Мтел сподели за пръв път у нас и 5G технология. Това се случи по време на особено събитие, което включваше високоскоростен тест на 5G, VR проява и балансиращи индустриални роботи. По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2 Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G. VR опитът показа стрийминг на наличие с 4К резолюция без никакво закъснение. С помощта на специфични роботи, които балансират топка върху равна повърхнина, беше онагледено ниско забавяне от към 1 милисекунда, което се реализира в 5G мрежа. Текущите вложения и подготовка на мрежата ще разрешат на Мтел бърз ъпгрейд към 5G, когато това е допустимо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР