Мтел, част от A1 Group, показа за пръв път у

...
Мтел, част от A1 Group, показа за пръв път у
Коментари Харесай

Мтел демонстрира 5G технология за пръв път в България

Мтел, част от A1 Group, сподели за пръв път у нас 5G технология. Това се случи по време на особено събитие, което включваше високоскоростен тест на 5G, VR проява и балансиращи индустриални роботи. Очаква се този нов метод за връзка да докара до доста нарастване на интернет скоростта в мобилните мрежи от над 10 Gbps.

По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2 Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G. VR опитът показа стрийминг на наличие с 4К резолюция без никакво закъснение. С помощта на специфични роботи, които балансират топка върху равна повърхнина, беше онагледено ниско забавяне от към 1 милисекунда, което се реализира в 5G мрежа.

„ Важна цел на 5G мрежите е да понижат закъснението на връзката, с цел да станат вероятни приложенията, работещи в действително време. Времето за продан на информация сред самостоятелни коли или роботи да вземем за пример ще бъде към милисекунда, с цел да могат те да станат неразделна част от живота ни”, разяснява Тодор Ташев, основен механически шеф на Мтел.







„ Очакванията са ни 5G стандартът да бъде избран през 2018 година, а ние имаме подготвеност да внедрим технологията незабавно щом са налични устройства, които го поддържат и разполагаме с нужните честоти. Това ще бъде мрежа на мрежите, която ще сплоти всички съществуващи стандарти и ще разреши развиването на технологиите на бъдещето – свързаната подвижност, цифровата медицина и интелигентните фабрики”, добави той.



Мтел първа у нас показва скорости в 4G мрежа още през 2011 година, а от старта на 4G през 2016 година до през днешния ден е вложила над 130 млн. лв., като непрестанно модернизира и уголемява мрежата си взаимно с Nokia. За този интервал Мтел записва над 140% растеж на смарт телефоните в своята мрежа и повече от 800 000 дейни 4G консуматори. Телекомът регистрира и растеж от 240% на трафика на данни, като над 60% от него се реализира в 4G. 4G мрежата на Мтел покрива всички обитаеми места с над 1 000 поданици у нас при оптималната скорост до 150 Mbps.

През ноември 2017 година особено за началото на зимния сезон в България Мтел внедри 4.5G в зимните курорти, която обезпечава скорост на връзката с 30% по-висока по отношение на до момента. Технологията, която разрешава това, се назовава „ сливане на честоти” (Carrier Aggregation) и генерира неведнъж по-бърз интернет според от потребления честотен набор. Мтел възнамерява да внедри „ сливане на честоти” и в цялата страна до края на лятото тази година. Текущите вложения и подготовка на мрежата ще разрешат бърз ъпгрейд към 5G, когато това е допустимо.



Мтел е част от А1 Group, член на алианса NGMN (Next Generation Mobile Networks), в който вземат участие най-големите мобилни оператори в света и който дефинира стандартите за мобилните мрежи от последващо потомство. A1 Group ще играе водеща роля при стандартизацията на бъдещата 5G технология.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР