Мтел, част от A1 Group, интегрира съвременно решение за видеонаблюдениев

...
Мтел, част от A1 Group, интегрира съвременно решение за видеонаблюдениев
Коментари Харесай

Мтел интегрира система за видеонаблюдение в Перник


Мтел, част от A1 Group, интегрира модерно решение за видеонаблюдениев Перник. Целта на системата е да обезпечи по-сигурно място за живот на хората в града, като понижи доста престъпността и нарушаването на публичния ред.
Системата беше показана на събитие за медии, на което участваха Вяра Церовска, кмет на община Перник, Валентин Радев, министър на вътрешните работи и Иван Иванов, старши шеф „ Корпоративни продажби” на Мтел.
Новата мрежата включва 50 камери за непрекъснато видеонаблюдение, които са инсталирани в разнообразни точки на града. Устройствата засичат данни за МПС посредством разчитане на регистрационни номера, имат опция за периметрова защита, както и аларми при засичане на нередности.
„ Радваме се, че Перник е следващият български град, който ни се довери и избра нашата система. Решенията за видеонаблюдение, които предлагаме, оказват помощ на доста общини у нас да обезпечат по-спокоен живот на своите поданици и да се оправят доста по-бързо с проблемите с престъпността”, показа Иван Иванов от Мтел.
„ Видеонаблюдението беше една от нашите съществени задания при встъпването ми в служба. Надявам се да успеем и да понижим престъпността, да осигурим едно по-сигурно място, да създадем хората по-отговорни и по-ангажирани”, разяснява Вяра Церовска.
Перник е една от 132 общини у нас, с която Мтел си партнира сполучливо, като предлага цялостно портфолио от телекомуникационни решения – гласови услуги, мобилен интернет, закрепени услуги, ИКТ решения, услуги за сигурност и наблюдаване.
В края на 2017 година системата за видеонаблюдение, която телекомът интегрира в Монтана, оказа помощ за залавянето на нарушители посредством засичане на данни за МПС. Отново в Монтана Мтел показа за пръв път у нас умни решения за градска среда благодарение на Narrowband IoT (NB-IoT) технология. По време на събитието телекомът показва благоприятни условия за надзор на въздуха, ръководство на боклуци, интелигентно осветяване и мъдро паркиране.
Стратегията на Мтел е да помогне на общините в България, като им предложи умни решения за градска среда благодарение на Narrowband IoT технология. Това ще направи живота на хората по-добър и ще усъвършенства до забележителна степен годишните разноски за сметосъбиране, осветяване, надзор на въздуха, паркиране, видеонаблюдение и други
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР