MSI се присъедини към редиците на производителите на компютри със

...
MSI се присъедини към редиците на производителите на компютри със
Коментари Харесай

MSI показа Project Zero – компютър със скрито окабеляване

MSI се причисли към редиците на производителите на компютри със прикрито окабеляване. На Computex 2023 компанията показва корпуса Project Zero за създаване на „ безкабелни “ системи, основани на чиповете AMD Ryzen.

Идеята за оформление на MSI Project Zero е извънредно елементарна: кабелите са прокарани в задната част на кутията и са свързани към конекторите на гърба на дънната платка – дребна празнота сред нея и капака на кутията оставя място за прекосяване на кабелите, без това да пречи на въздушното придвижване. Междувременно, главното пространство на кутията, съвсем изцяло лишено от кабели, наподобява чисто и подредено. Но най-важното е – успеваемостта на охлаждането се покачва.

За да работи в подобен корпус е нужна подобаваща дънна платка и MSI възнамерява стартирането на модела microATX Project Zero – той е основан на чипсета B650 за процесорите от серията AMD Ryzen 7000, които ще постъпят в продажба през втората половина на тази година.

Идеята за прикрито окабеляване не е нова, несъмнено: предходната година Gigabyte и Maingear пуснаха продуктите Project Stealth, които насочват кабелите в тясното пространство сред дънната платка и задната част на корпуса. Тогава това беше платка с форм-фактор ATX – MSI също възнамерява да пусне ATX дъна с конектори на гърба, само че към момента това е нестабилно бъдеще. Освен това, MSI наподобява е отворена за партньорство и с други производители на дънни платки, макар че окончателното име на новия им артикул към момента не е ясно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР