MSI се превърна в поредния производител, който се осмели да

...
MSI се превърна в поредния производител, който се осмели да
Коментари Харесай

MSI представи Claw – първата в света портативна геймърска конзола с процесор Intel Core Ultra

MSI се трансформира в следващия производител, който се осмели да провокира Steam Deck на Valve – оръжието на тайванския производител е портативната подпора Claw A1M, показана на CES 2024. За разлика от множеството сходни устройства на пазара, това употребява Intel Core Ultra (Meteor Lake), а не чип на AMD.

В базовия си вид, MSI Claw A1M е оборудвана с процесор Intel Core Ultra 5 и 512 GB вградена памет, а в най-мощния вид – с процесор Intel Core Ultra 7 155H и 1 TB PCIe 4.0 SSD. Капацитетът на LPDDR5 оперативната памет е 16 GB. Ще се оферират общо три версии с цени от 699 до 799 $. Производителят твърди, че Claw може да работи с игри от категория ААА. Най-голямата в този клас батерия с потенциал 53Wh ще бъде налична, която ще предлага два часа живот на батерията при цялостно натоварване, а охладителната система разполага с 50% по-големи отвори от устройствата на конкуренцията, твърди разработчикът.

Друго преимущество на Claw е потреблението на технологията за мащабиране на Intel – XeSS в съвместими заглавия. MSI твърди, че чипът Core Ultra 7 155H предлага „ гладко и поглъщащо гейминг преживяване “.

Теглото на MSI Claw A1M е 675 грама, а размерите ѝ са 294 × 117 × 21,2 мм. Бутоните и джойстиците работят въз основата на резултата на Хол, което ще ги защищити от амортизиране в дълготраен проект. Екранът е с диагонал 7 инча, резолюция 1080p, бляскавост до 500 нита и променлива периодичност на освежаване до 120 Hz. В горната част на устройството са ситуирани слот за microSD карта, Thunderbolt 4 порт, 3,5-милиметров жак за слушалки и бутон за включване, оборудван със скенер за пръстови отпечатъци. Има макробутони, на които можете да задавате разнообразни функционалности, а към джойстиците има RGB осветяване. Има поддръжка на Wi-Fi 7 и Bluetooth 5.4.

MSI Claw A1M работи с Windows 11 с авансово конфигурирано приложение MSI Centre M за бързо пускане на игри. Налице е и приложение App Player за пускане на игри за Android.

MSI акцентира охладителната система на Claw (по-долу), която употребява технологията Cooler Boost Hyperflow на компанията за пренасочване на въздушния поток към вътрешните съставни елементи, с цел да поддържа съставените елементи хладни по време на продължителни гейминг сесии. Има и RGB осветяване, сходно на ROG Ally, към палците.

Преносимата подпора MSI Claw ще бъде пусната в продажба през февруари или март. Ще би трябвало да изчакаме и да забележим дали това в действителност е същински съперник на Steam Deck.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР