МС отпусна още 4,6 млн. лв. за заплати в здравните

...
МС отпусна още 4,6 млн. лв. за заплати в здравните
Коментари Харесай

МС отпусна още 4,6 млн. лв. за заплати в здравните инспекции и Бърза помощ

МС отпусна още 4,6 млн. лева за заплати в здравните инспекции и Бърза помощ.  Средствата са предопределени за увеличение на разноските за личен състав в районните здравни инспекции – с 1 216 700 лева и в центровете за незабавна здравна помощ – с 3 400 000 лева, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Предложението на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев е подбудено от нуждата за превъзмогване дефицита на дипломиран и стимулиран личен състав, както и да бъде открита дълготрайна отплата за получаваните по време на изключителната епидемиологична конюнктура спомагателни хонорари за чиновниците, директно ангажирани с попречване разпространяването на COVID-19, съобщи Нова тв.

Припомняме, че до месец юни 2022 година, включително, Министерството на здравеопазването изплащаше спомагателните хонорари на чиновниците на центровете за незабавна здравна помощ и районните здравни инспекции, работещи при неподходящи условия.

Предвидените средства за районните здравни инспекции са за нарастване на възнагражденията на всички чиновници, считано от 1 декември 2022 година, в размер до 30%. Осигурена е и резистентност на нарастването за идващите бюджетни години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР