МС има правомощията да поиска от президента Румен Радев да

...
МС има правомощията да поиска от президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Юрист пред Lupa.bg: Гоненето на ген. Тонев е заради топките на 3 март?

МС има пълномощията да изиска от президента Румен Радев да бъде освободен шефът на НСО. Това обаче става с административен акт. Интересни в тази ситуация са самите претекстове за предлагането да бъде заменен ген. Емил Тонев. Те са извънредно несериозни. Това съобщи пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов.



" Единият претекст е, че шефът на НСО е предал на прокуратурата материали от видеокамерата на Министерски съвет. Той не може да откаже, задължен е да го направи. Изключително несериозно и смешно е изявлението на Лена Бориславова и Кирил Петков, че Министерски съвет е контактна точка на европейската прокуратура. Прокуратурата на Лаура Кьовеши има у нас една такава точка и тя е офис. Организацията " Ние, жителите " също е декларирала предпочитание да спомага на европейската прокуратура, само че това не я трансформира в конктактна точка ", акцентира Божилов.

Според него е допустимо с желаната оставка да се прави опит да се нападна президента или да се прави възмездие за снежните топки на 3 март. Още тогава Кирил Петков изиска да бъде заменен ген. Тонев. " Това е част от политиката на Промяната - да се подменят фрагменти ", уточни юристът.

" Компрометирана е поверителността на личността на подателите на сигналите. Министерски съвет изрично осъжда това ", подсети през днешния ден шефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова. А самият Кирил Петков не е бил известен за настояването на обвиняването за видеоматериалите.

По думите й, има публична информация за това, че съществуват подозрения за непрозрачно разходване на средства от НСО.

Тежко нарушаване и редовно несъблюдение на вменените служебни функционалности, както и уронване на престижа на службата, са измежду претекстовете, които от " Дондуков " 1 изпращат на " Дондуков " 2 по отношение на ген. Тонев.

" Министерски съвет ще предложи да се усъвършенства структурата на НСО, да се ускори потенциалът за защита на настоящи министри, за сметка на охраняваните някогашни ръководещи ", съобщи Бориславова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР