MS-13 (Mara Salvatrucha) е известна като една от най-страховитите банди

...
MS-13 (Mara Salvatrucha) е известна като една от най-страховитите банди
Коментари Харесай

Страховитата банда MS-13

MS-13 (Mara Salvatrucha) е известна като една от най-страховитите банди в света, въодушевила не един кинорежисьор по света.

Създадена е през 80-те години на ХХ век в Лос Анджелис от имигранти от Салвадор, избягали от дългата и кървава революция в централноамериканската страна. В бандата влизат още гватемалци, хондурасци, мексиканци и други поданици на Централна Америка, като в началото задачата на организацията е да пази имигрантите от другите огромни банди.

MS-13 бързо става известна с осъществяваните жестоки закононарушения, като нейна запазена марка стават убийствата с мачете. Бандата се занимава с трафик на опиати, продажба на противозаконни оръжия, обири, поръчкови убийства, търговия на хора и набези – изключително против органите на реда.



По данни на ФБР бандата "оперира " на територията на 46 щата. Бандата съумява да се разпростре чак до Испания, Англия, Германия и Канада.

MS-13 има десетки хиляди членове по целия свят, 10 000 от които в Съединени американски щати. Бандата е със строга подчиненост и код на държание.

Задължителен обред за приемане в незаконната организация е 13-секунден побой от членове на MS-13, както и осъществяване на закононарушение, постоянно ликвидиране, в името на бандата. Престъплението е наложително за новаците, другояче не ги вземат насериозно. Когато новите попълнения бъдат задържани и изпратени в затвор или поправителен дом, по-късно от там излизат към този момент закоравели нарушители, чиито единствен път е отвън закона. Не е чудно и че дребни деца влизат в бандата. Кварталите, в които израстват, са с най-високата престъпност и само принадлежността към сходна конструкция им подсигурява някаква сигурност.



Четирите смъртни гряха в MS-13 са доносничество, боязън, непокорство и хомосексуализъм.

На 13 юли 2003 година на брега на река Шенандоа във Вирджиния полицията открива тялото на 17-годишната Бренда Паз. Момичето е намушкано 16 пъти в гърдите и гърлото. Бренда и нейните убийци са членове на MS-13. Жертвата влиза в групировката на 13 години, откакто минава през наложителния обред за приемане. През 2002 година момичето взема решение да се измъкне от бандата и се съгласява да свидетелства против тях. Това е първият и към този момент единствен сходен случай. Година по-късно е убита.

Завладee ли MS-13 нови територии, непроменяемо се появяват графити със знака на бандата - стени, коли, камиони, кошчета за отпадък, решетки на магазини - на всички места, където може да се рисува. Символът е и по телата и лицата на членовете на бандата.



До момента не е ясно дали цялата тази организация се управлява от един или няколко души, които са най-високо в йерархията. Има подмятания за съществуването на огромен началник, само че доказателства няма.

Според специалист от ФБР, който проверява MS-13, мотото на бандата е "убивай, изнасилвай, контролирай ".

Емблематичен образец за силата на бандата е осъщественият през 2005 година атентат в Хондурас. Тогава членове на MS-13 атакуват рейс и убиват 28 души, от които 6 са деца, като предизвестие към държавното управление.

В края на април тази година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила се закани да вгорчи живота на MS-13. Тръмп даде обещание страната да удари с цялата си мощност бандите, които тормозят "невинните жители ". Дали това ще се случи, следва да забележим.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР