МРРБ продължава работа по приоритетни за общините инфраструктурни проекти. В

...
МРРБ продължава работа по приоритетни за общините инфраструктурни проекти. В
Коментари Харесай

МРРБ работи по важни за общините инфраструктурни проекти

МРРБ продължава работа по предпочитани за общините инфраструктурни планове. В бюджетната стратегия на министерството са планувани 4,35 млн. лева за завършването на пречиствателната станция за питейни води за Сливен, заяви в Народното събрание през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Строителството е спряно заради неизградени водопроводни връзки от пречиствателната станция до града. Към момента дейностите по нея са приключени на 90%. Предвижда се Министерство на регионалното развитие да започва процедура по оповестяване на социална поръчка за осъществяването ѝ през втората половина на 2020 година, паралелно с осъществяването на действия по контракта за безплатна финансова помощ „ В и К “ ООД, гр. Сливен, по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “. Той е на стойност 133,3 млн. лева и измежду плануваните в него обекти са и водопроводните връзки - довеждащ тръбопровод, отклоняване от магистралния тръбопровод от бент. „ Асеновец “, тръбопровод от ПСПВ към града и хранителни водопроводи, нужни за работата на пречиствателната станция.

В капиталовата стратегия на Министерство на регионалното развитие за 2020 година са включени обектите „ Укрепване свлачище кв. Сарафово – стадий III.2, община Бургас “, „ Гр. Царево - подсилване свлачище северен бряг “ и „ Брегоукрепване в региона на крайбрежна плажна линия на гр. Ахтопол, община Царево “, заяви още районният министър. Чрез създаване на укрепителните и отводнителни противосвлачищни и брегоукрепителни уреди на тези обекти, бреговата и плажната линия на България и техническата инфраструктура в засегнатите региони ще се предпазят от разрушение и ще се подсигурява сигурността на популацията. През тази година следва да бъде въведена в употреба брегоукрепителна дамба, да се изпълнят укрепителни и отводнителни мероприятия и да се осъществя паркоустройствен план със зелени зони в бургаския квартал Сарафово. До 19.04.2020 година би трябвало да бъде показан поправеният обстоен организационен проект и план за подсилване на свлачище в гр. Царево.

Предвид това, че плануваният транспортен достъп за осъществяване на брегоукрепването в гр. Ахтопол попада в дюни, са подхванати дейности за определяне на фактическото положение на място със експерти от Българска академия на науките, Регионална инспекция за опазване на околната среда и АГКК. След това ще бъдат подхванати нужните дейности за осъществяване на обекта, в това число осъществяване на процедура по Закон за обществените поръчки за избор на реализатор за строително-монтажни работи, като според от преценката на експертите може да се наложи смяна на профилираната карта или смяна на направения Подробен устройствен план.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР