MRIdian е последното достижение в радиотерапията при лечение на рак.

...
MRIdian е последното достижение в радиотерапията при лечение на рак.
Коментари Харесай

„Най-умният“ уред за радиотерапия вече е достъпен в Турция


MRIdian е последното постижение в радиотерапията при лекуване на рак. Апаратът, който реализира „ умна лъчетерапия “ благодарение на модернизиран програмен продукт и вграден ЯМР, разрешава успеваемостта при лекуване на рак с радиотерапия да нарасне до 90%. Новото устройство към този момент е налично и за пациенти от България в прилежаща Турция, в болница Acıbadem Maslak в Истанбул.

Честотата на заболевамостта от рак непрекъснато се усилва в международен мащаб. Това кара учените да търсят нови способи, които да усилят успеваемостта при диагностицирането и лекуването на ракови болести. Последният артикул на техните старания в региона на лъчетерапията е MRIdian . Това е усъвършенствано устройство с „ интелигентен “ програмен продукт, което разрешава лекуването да се прави въз основата на изображения от ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) и разполага с доста характерности, които превъзхождат по-старите версии линейни ускорители.



Acıbadem Healthcare Group, която обезпечава здравни услуги по интернационалните стандарти в 22 лечебни заведения и 16 медицински центъра в 4 страни по света, оборудва болница AcıbademMaslak с апарата MRIdian – най-съвременното „ мъдро устройство за радиотерапия “. Проф. Енис Йозяр – учен, който от дълги години работи в тази сфера в Катедрата по радиационна онкология в Университета Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar, показа с нас информация за преимуществата от това устройство за пациентите.



Ултра ясни изображения с висока скорост

Лъчетерапията е постоянно употребен способ за лекуване на рак и в към 90% от случаите се ползва с устройства, наречени линейни ускорители. Те генерират рентгенови лъчи от електричество и ги доставят до таргет зоните у пациента, като ги откриват благодарение на образни способи. Но до момента никой от тези образни способи не беше в положение да покаже добре тумора и близките меки тъкани.

С MRIdian се получават отлични изображения, а една от най-важните характерности на устройството е способността му да демонстрира местоположението на тумора кристално ясно. „ В предишното бяхме принудени да откриваме туморите на фотоси, които изглеждаха замъглени. Беше невероятно да се дефинират с акуратност границите на тумора. Трябваше да сложим границите безвредно, с цел да предотвратим увреждането на здрави тъкани. Но защото изображенията бяха неразбираеми, оставаше опцията някои здрави тъкани да бъдат наранени от лъчите “, прибавя проф. Йозяр.

Друго огромно предимство на новото устройство е това, че разрешава незабавно снимане на изображения, които могат да бъдат както неподвижни, по този начин и във видео формат.

 

Улавя придвижванията на тумора

Едно от главните преимущества на апарата е способността му да улавя придвижванията на тумора. Макар пациентът да е наясно, че е от основно значение да остане имобилен по време на лекуването, от време на време това е невероятно. Така да вземем за пример, пациентът може неумишлено да вдиша и това кара тумора краткотрайно да промени местоположението си. Тъй като лъчите не престават да се доставят в същата точка, даже и в случай че туморът се измести, те срещат здрави тъкани и ги повреждат. Умният програмен продукт на новото устройство обачепозволява незабавно и дълготрайно снимане на ЯМР-изображения, като обезпечава ясни облици и по този метод дава опция придвижванията на всеки израстък да се уловят на момента. Това разрешава на радиационните онколози да правят радиотерапия с висока точност и акуратност, въз основа на преизчисления, осъществени на момента и съгласно последното местонахождение на тумора.

 

Методът е използван при всички тумори

MRIdian може да бъде употребен при всички тумори в тялото. Новият способ дава на пациентите обилни изгоди в случаи на рак на белия дроб, рак на простатата, коремни тумори, чернодробни метастази и рак на панкреаса. Проучване на характерностите на уреда е посочило, че най-успешни резултати се реализират при пациенти с рак на панкреаса. При тях успеваемостта се усилва от 10% на 90% с потреблението на новия способ. Това достижение, което може да бъде наречено гражданска война в лекуването, се смята за използвано и при други туморни местоположения. Като разрешава незабавното идентифициране при смяна в местоположението на тумора, методът дава опция тумора да получава оптималната доза във всеки един миг. Това, на собствен ред, покачва успеваемостта на лекуването.

За спомагателна информация или безвъзмездна консултация, свържете се с нас:

тел. +905309768394 (на български език, с viber и whatsapp)

[email protected]

www.acibadem.bg

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР