Мрежовата компания ще плати $2,8 млрд. за Acacia CommunicationsCisco придобива

...
Мрежовата компания ще плати $2,8 млрд. за Acacia CommunicationsCisco придобива
Коментари Харесай

Cisco обяви най-голямата си покупка от две години насам

Мрежовата компания ще заплати $2,8 милиарда за Acacia Communications

Cisco придобива собствен снабдител на оптични съставни елементи (снимка: Cisco)

Производителят на мрежово съоръжение Cisco Systems разгласи през днешния ден, че ще купи компанията за оптични съставни елементи Acacia Communications за сумата от 2,84 милиарда $ в брой, съобщи Ройтерс.

Офертата от 70 $ на акция съставлява награда от към 46% към цената на акциите на Acacia при затваряне на борсовата търговия в понеделник.

Сделката е най-голямата облага на Cisco, откогато през 2017 година колосът в мрежите погълна софтуерната компания AppDynamics, известна с решенията за мониторинг на продуктивността, за сумата от 3,7 милиарда $.
още по тематиката
След оповестяване на договорката, акциите на Acacia нарастнаха с 40% до 67,30 $ за брой, до момента в който тези на Cisco се намалиха с близо 1% до 55,80 $.

Ако се изключат наличните пари на Acacia и търгуемите скъпи бумаги на компанията, договорката се прави оценка на 2,6 милиарда $, заяви Cisco. Очаква се придобиването да завърши през втората половина на финансовата 2020 година за Cisco.

Базирана в Мейнард, Acacia създава високоскоростни оптични съставни елементи за клиенти от средите на телеком доставчиците и операторите на центрове за данни. Компанията е снабдител и на Cisco.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР