Мрежата за предотвратяване на самоубийства на моста Голдън Гейт в

...
Мрежата за предотвратяване на самоубийства на моста Голдън Гейт в
Коментари Харесай

След 87 години: Мостът Голдън Гейт получи мрежа за предотвратяване на самоубийства

Мрежата за попречване на самоубийства на моста Голдън Гейт в Сан Франциско най-сетне е приключена, настояват чиновници.

Известно е, че към 2000 души са скочили до гибелта си от моста, откогато e открит през 1937 година в американския град. В продължение на десетилетия фамилии, които са изгубили близки заради самоубийство на моста, приканват за решение.

Системата за въздържане на самоубийства, известна също като мрежата, е конфигурирана към почти 95% от 1,7 благи (2,7 км) мост и е на стойност 224 милиона $

„ Целта на мрежата е да понижи броя на смъртните случаи, свързани с хора, скачащи от моста “, се споделя в изказване на магистралния и транспортен регион „ Голдън Гейт Бридж “.

„ Мрежата е потвърден дизайн, който възпира хората да скачат, служи като знак на грижа и вяра за унилите хора и, в случай че е належащо, предлага на хората втори късмет. “

Мрежата от неръждаема стомана беше утвърдена през 2014 година, само че работата по нея стартира едвам четири години по-късно. Имаше и противоречие от тези, които твърдяха, че това визира гледката или е прекомерно скъпо оборудване.

Кевин Хайнс е един от единствено към 40 души, за които се знае, че са оживели, откакто са скочили от моста. Оттогава той се трансформира в бранител на предварителната защита на самоубийствата.

Г-н Хайнс беше един от тези, които водеха акция за мрежата.

„ Ако мрежата беше там, щях да бъда спрян от полицията и незабавно да получа помощта, от която се нуждаех, и в никакъв случай да не си счупя гърба, в никакъв случай да не си счупя три прешлена и в никакъв случай да не съм бил на този път, по който бях “, сподели господин Хайнс пред Асошиейтед прес.
„ Толкова съм признателен, че дребна група хора с единодушие в никакъв случай не се отхвърлиха от нещо толкоз значимо. “

Магистралният и транспортен окръг на моста Голдън Гейт сподели, че мрежата към този момент има стремежи резултат. Средно годишно е имало към 30 доказани самоубийства на моста. Но през 2023 година, до момента в който мрежата към момента беше в развой на създаване, „ имаше 14 доказани самоубийства, намалявайки междинния брой самоубийства с повече от половината “, се споделя в изказване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР