Мрежата на Теленор се представи изключително добре под натиска на

...
Мрежата на Теленор се представи изключително добре под натиска на
Коментари Харесай

Мрежата на Теленор издържа на предизвикателствата на кризата и отново бе сертифицирана Best in Test в България

Мрежата на Теленор се показа извънредно добре под натиска на рецесията с ковид и безпроблемно посрещна увеличеното търсене на качествени мобилни услуги . Мрежата още веднъж беше сертифицирана с Best in Test в България от водещата интернационална компания за премерване на качеството на мобилни мрежи.

Изпълнителният шеф на Теленор Джейсън Кинг получи документа от Хакан Екмен, изпълнителен шеф „ Комуникации “ на umlaut на онлайн събитие през днешния ден.
„ Тази рецесия беше предизвикателство за всички и най-големият ни приоритет бяха здравето и сигурността на нашите клиенти и екипа ни. Отдаваме огромно значение и на общественото ни обвързване да осигурим качеството и работата на мрежата, на която толкоз доста хора, компании и институции разчитат за ежедневните си потребности. Затова документът Best in Test е още едно огромно достижение и най-хубавата премия за напъните на екипа ни “, разяснява господин Кинг.

Развитието на пандемията в последните няколко месеца и неизбежните резултати от последвалите ограничения на държавното управление безспорно доведоха до промени в потребителското търсене и в потреблението на услугите на Теленор.

На 8 март 2020 година, неделя, когато бяха доказани първите случаи на COVID-19 в България, гласовият трафик в мрежата на Теленор означи растеж от 32%, а трафикът на данни се усили с 9%, съпоставено със междинните равнища през предходните четири недели.

Петък, 13 март, денят, в който българското държавно управление разгласи изключително състояние, беше денят с най-голям гласов трафик в мрежата на Теленор от началото на 2020 година, с 36% повече от междинните равнища за предходните четири петъка. Трафикът на данни в този ден означи спад от 5,5%, до момента в който клиентите се подготвяха за нескончаем престой вкъщи и избраха да се свържат с околните си и бизнеса си посредством гласови позвънявания.

На 23 март бяха наложени ограничавания върху пътуването сред огромните градове и на изходите им бяха построени контролно-пропускателни пунктове, което докара до дълги опашки от коли и дълготрайно очакване. Мрежата на Теленор регистрира 14% растеж на трафика на данни, по отношение на предходните 7 дни, като това е и денят с най-голям трафик на данни в историята на мрежата на оператора.

„ Запазването на целостта на мрежата и качеството на услугите, както и обезпечаването на сигурността на нашия механически екип по време на изключителното състояние, бяха най-важните цели за Теленор и Теленор Комън Оперейшън “, сподели Главният механически шеф на Теленор Владимир Радойчич. „ Освен това нашите инженери и техници продължиха да работят и единствено в първия месец от изключителното състояние направиха усъвършенствания на мрежата на над 100 местоположения из цялата страна “, добави той.

Изключителната обстановка също по този начин промени метода, по който клиентите на Теленор употребяват цифровите канали на оператора. Месечните дейни консуматори на приложението се усилиха със 17% през април по отношение на февруари, а месечните фактури платени през приложението означиха растеж от 59% за същия интервал. Електронният магазин на Теленор също означи забележителен растеж, като удвои броя преводи през април, съпоставено с февруари.

Качеството и надеждността на мрежата на Теленор в тази необикновена обстановка беше илюстрирано от документа Best in Test, връчен от
интернационалната компания umlaut, която тества мобилни мрежи в над 120 страни по целия свят. В България, umlaut проучва работата на мрежите на трите огромни оператора от 2019 година Теленор завоюва Best in Test за първи път през януари 2020 година, като новият документ на оператора е основан на разбор, извършен сред ноември 2019 година и март 2020 година.

Тестовете, с над 53 милиона проби в 96.3% от градските региони и 95.2% от извънградските зони в България, включват проби с вървене в обитаемоте места и проби на свързващи пътища из страната.

“Поздравления за Теленор България. За втори следващ път, мобилната мрежа на Теленор завоюва премията Best in Тest с общ резултат от 859 точки от общо 1000 вероятни. Освен това, Теленор получи най-висока оценка за най-хубава скорост за събаряне от потребителите и най-хубаво широколентово покритие. Нашата система за оценяване на мобилни мрежи е стандарт в мобилната промишленост за безпристрастна и транспарантна оценка на качеството на цифровите инфраструктури в световен мащаб “, разяснява изпълнителният шеф на umlaut Хакан Екмен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР